20.10.2013

Bienvenidos a Gran Canaria!


Hola chicas y chicos! Täällä ollaan, jopasjotakin :) Tiistai-keskiviikko välisenä yönä herätyskello pirahti soimaan klo 02.45, tukka putkella (as always) kentälle ja suunnaksi Gran Canarian Las Palmas. Kun yöunet oli sen 2,5h, niin voitte vaan kuvitella miten sekasin mä olin ton ensimmäisen päivän, tuntu ihan kun olis ollut pahemman kerran kännissä :D Pyörähdin laukkuineni meidän toimistolla naamaani näyttämässä ja avaimia hakemassa, jonka jälkeen hipsuttelin kotiin. Meidän opaskämppiä on Playa del Inglesin yläpuolella San Fernandossa, joka on rauhallinen paikalliskylä, kävellen pääsee rannalle, dyyneille ja tonne Inglesin loma-alueelle.


Kohta ovi kävikin jo ja vuorotellen mun kämppikset paukahti sisään. Asutaan kolmen makkarin kerrostalokämpässä, kaikilla omat huoneet, yhteinen kylppäri, keittiö, iso olohuone ja pyykkihuone. Kaikki astiat, kodinkoneet, liinavaatteet yms olikin täällä jo valmiina entisiltä oppailta, joten koko omaisuutta ei mukaan tarvinnut raahata. Pakkaamisesta puheen ollen oon ihan mielettömän ylpeä itestäni! Tulin yhdellä matkalaukulla, jonka sisällä oli tyhjä rinkka, en ollenkaan ole suunnitellut shoppaavani, en.. ;) Käytännössä vaan tarvittavat vaatteet, muutamat kengät, pari laukkua ja hygieniatuotteet ja omat lakanat. Kävin saman tien meidän vieressä olevasta krääsäkaupasta ostamassa pientä sisustustavaraa ja sainkin huoneen heti pistettyä viihtyisäksi ja mun näköiseksi. Kotiin asettumisen jälkeen toinen mun kämppiksistä lähti kävelyttämään mua ympäri Inglesiä - kierrettiin meidän hotelleita, käytiin rannalla ja dyyneillä, maisteltiin jätskiä, tutustuttiin tärkeimpiin paikkoihin, ostareihin yms. Kotiin päästyämme mentiin muiden oppaiden kanssa meidän naapurissa olevaan ihanaan pieneen paikalliseen Tapas-ravintolaan nauttimaan tapaksia ja viiniä. Yö meni sängyssä pyöriessä, unissa puhuessa ja elämää ihmetellessä.


Nyt nää muutamat täällä vietetyt päivät on ollut tekemistä täynnä ja uutta on opittu hurjasti. Yhden päivän oon kerennyt pyhittämään auringonotolle, kerran ollaan piipahdettu kutsuillallisella tapaksia popsimassa opasporukan kanssa, eilen lauleskeltiin karaokea ja pistettiin jalalla koreasti ja tänään päivä meni sukellusveneretkellä tutustuessa. Paljon monipuolista tekemistä ja menoa kokoajan niin työn puolesta, kuin sitten vapaa-ajallakin :)

 

Fiilikset tänne tulosta on ollut hiukan ristiriitaset. Odotan kun kuuta nousevaa sitä, että saan vetää ensimmäistä kertaa työvaatteissa retkiä, lentokenttäkuljetuksia (transfereiksi kutsutaan, opasslangina ihan vaan transu haha), hotellipäivystyksiä ja muuta mukavaa. Kyllä mä lauantaina itse asiassa vähän lyhkäsellä varoitusajalla sainkin hypätä oppaan vaatteissa muumikerhoa vetämään, mutta sitä kunnon työn alkamista en malttais enää odottaa. No, onneks torstai tulee pian ja sillon sitten panikoin meidän tervetulotilaisuudessa. Siitä kun on alotettu, niin sunnuntaina odottaa transfer-päivä, asiakkaiden vienti kentälle ja uusien hakeminen.. "Bienvenidos a Espanja, oiiikein lämpimästi tervetuloa Gran Canarialle!" Työ varmasti sopii mulle kun nenä päähän, työkaverit on ihania, Gran Canaria on yllättänyt mut positiivisesti ja aurinko paistaa, could be worse. Hitusen kuitenkin ristiriitaa fiiliksiin tuo alati kasvava ikävä ja epävarmuus siitä, että oonko "pelannut korttini" oikein tällä kertaa, nyt on nimittäin jotain niin spesiaalia  käsissä, että.. :) Eihän kukaan mihinkään oo häviämässä ja jos se on meant to be, niin ei nämä kilometrit meidän välissä tätä kaada, mutta silti.. Let's see, ehkäpä se tästä!

Nyt alkaa väsy puskemaan päälle, joten jatketaan näistä tunnelmista :) Besos y abrazos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!