31.8.2011

Hienoa treenaamista, loistavaa

Hui ja hyi. Tää en todellakaan oo kivaa. Pää pamahtaa, puhe takeltelaa, sormissa ei tuntoa..

Mulla oli tänään tunnin pituinen kunto-ohjaus, jonka aikana suunniteltiin mulle saliohjelma ja samalla myös suunniteltiin treenauskertoja, myös ryhmäliikuntoja. Kerroin maailman ihanimmalle nuorelle personal trainer-miehelle, että tavoitteena on Miami-kunto ja 3kk aikaa - kiinteytystä, painon tiputtamista ja lihaksia. Hieno ohjelma tulikin ja alussa treenin läpi käynti suju hienosti, tosin aika raskailla painoilla ja lihaksia loppuun kuluttaen. Ohjelma loppuvaiheessa huomasin, että päässä alko huippaamaan ja eikös sieltä taas VITTUMIGREENI ovelasti päässyt puhkeemaan!


Silmissä pimeni ja näky vaan sahalaitaa, kaikki äänet kuulu piipityksenä, vartalossa ei ollut enää tuntoa. Personal traineri onneks älysi lähteä taluttamaan mua pois salilta muiden ihmisten silmistä pt-ohjaajien huoneeseen ja sinne matkalla kävelinpä sitten aivan täysiä betoniseinää päin vaikka mua talutettiinkin. Seuraavaksi meni ihan koko vartalo ja askeleet tunnottomiksi ja romahdin seinän kautta korjauksessa olevien salilaitteiden päälle. Laitteista rämis osia alas ja mä onnistuin saamaan aikamoisen kipeän mustelman reiteen ja käteen. Ohjaaja joutui kaikin voimin raahaamaan mut istumaan, jotten makaisi laitteiden päällä. Hienosti levitty, hienoa Jannina.

Huhhuh, on siitä aika pitkä aika kun viimeksi näin hirveä migreenikohtaus pääsi mut yllättämään. Aurallinen migreeni kestää mun kohdalla noin 10min, jonka aikana menee näkö, kuulo, tunto ja kaiken lisäksi vielä puhekyky. On se siistiä yrittää selittää tuntemattomalle ihmiselle syytä seiniä päin kävelemiseen, kun kaikki puhe on pelkkää lässytystä eikä sanoista saa mitään selvää.

"Auraoireiden yleisyys on yleisimmästä alkaen näköaistin, tuntoaistin, puheen häiriöt, tajunnan tason muutokset ja heikkous- ja halvausoireet. Kaksi ensin mainittua ovat yleisiä, kolme viimeksi mainittua niitä paljon harvinaisempia."


Että näin! Nyt päätä on särkenyt noin 3h ja varmasti tulee särkemään useamman päivän, mutta onneks mä sentään osaan kävellä ja puhua normaalisti :D Muutaman kerran oon joutunut käymään ihan sairaalassa asti kaiken maailman testeissä ja labroissa, mutta ihan migreeni näyttäisi olevan vaan kyseessä. On sen kokeminen silti aika hemmetin pelottavaa..

Onko muilla hirveitä migreenikohtauksia? Aurallista migreeniä? 


Hienosti täynnä kirjotusvirheitä koko kirjotus, pistän kaiken tän hemmetin kohtauksen ja päänsäryn piikkiin. Lauseitakaan en vielä pysty tekemään, taidan mennä heti vaan sänkyyn.

4 kommenttia:

 1. voi ei, tosi kurjaa! =( mulla ei enää oikeestaan tuu migreenikohtauksia kovin usein, joskus kun stressaa niin saattaa puhjeta. muistan kerran pari kesää sitte töissä ku selitin asiakkaalle jostain tuotteesta ja yhtäkkiä just katos vaan toisesta silmästä näkö ja näky valkosta. seuraavan kerran heräsin sairaalasta. oli varmasti kivaa asiakkaalle ku myyjä flippaa kesken kaiken. =D

  mulla vähän takapakkia nyt treenaamisessa. just ku pääsin takasin salille uuden ohjelman pariin ni nousi hirvee kuume, tuli yskä (mikä mut tuntien kestää taas ainaki pari kuukautta) ja nenäki valuu yhtä paljon ku niagaran putoukset. ...ja kunnon tikissä pitäis olla kropan ja muunki suhteen lokakuun puoleen väliin mennessä. HUI!

  tsemppiä sulle ihanainen ja parasta syksyä! <3

  VastaaPoista
 2. Voi ei :/ Meikällä ei oo aurallista migreeniä, mutta migreeniä kylläkin ja lääkkeet on menettäneet tehojaan niin, ettei auta ko päänsäryn hiipiessä ottaa se vahvin kolmiolääke, sänkyyn ja maailma pimeäksi kylmän pyyhkeen avulla. Lisäksi samainen lääke vetää ensin koko pään ihan helvetin kipeäksi ja olon heikoksi ja aiheuttaa rintaan sen tunteen kuin joku painais jalalla rinnasta ja kuristais samaan aikaan. Kun se helpottaa niin olo on yleensä niin heikko että nukahan ja herätessä migreeni alkaakin jo heiketä. Mut ihan oon sängyn oma hortoilija silti.. Pari kertaa on meikääkin sairaalaan viety, nyt pitäis saada uusia lääkkeitä. Ja meikä ei tykkää. Onneks on ihana mies, joka hieroo hartioita, koska meikällä niskojen/hartioiden jäykkyys on aikalailla suorassa yhteydessä migreenikohtausten tiheyteen. Joten voisin kysyä että miten sinun hartiasi voivat? :)

  VastaaPoista
 3. jeee, sä oot ruennu taas kirjotteleen enemmän! :) mulla kanssa migreeniä, ei oo kyllä vittumaisempaa olotilaa ku migreenin kourissa oleminen.onneks isi on lääkäri ni on aina saanu tarvittaessa piikin pyllyyn.nykyään tulee tosi harvoin ku hankin lasit.mulla on eripari silmät ni se jotenki villitsi sitä..

  VastaaPoista
 4. J: Hei pupu! Hahha, joo kai toi flippailu meillä migreenipotilailla on aika normaalia :D Koita parantua pian, niin pääset taas treenailun pariin! Ja tsempataan toinen toistamme, mullakin on niin pirun kovat tavotteet!

  Susette: Hyi, ei kuulosta ollenkaan kivalta :( ja toi lääkekin kuulostaa aivan sairaan pelottavalta!? Mä kävin just tänään lääkärillä, jonka kanssa varattiin ihan varmuuden vuoksi vielä neurologille aika ja katotaan sitten että mitä lääkkeitä tämä neiti alkaa popsimaan. Jotenkin ne lääkkeet pelottaa, kun noita kohtauksia kuitenkin on niin harvoin ja tähän asti sen "normimigreenin" kanssa oon pärjänny pelkillä särkylääkkeillä. Vois koittaa noi hartiat nyt ainakin hoitaa kuntoon ja pistää miekkosen töihin! :) jes, mikä ihana tekosyy!

  Peppa: Joo, sain taas innostuksen :)) Migreeni on ihan hirvee, hyihyhyiii. Mä en oo koskaan saanu adrealiinia, mutta oon kyl kuullu, et jos tarpeeks pahaks se särky menee, niin piikki auttaa - lucky you! mäki voisin käydä varmuuden vuoksi tsekkaamassa mun näön, lasit ois aika kivat! :)

  VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!