20.9.2011

Grüße aus Bern!

Nyt on vihreästä ja nätistä Sveitsistä kotiuduttu tänne koleaan ja märkään Suomeen, möööh.

Torstaiaamuna ängettiin viimeiset pakkaukset matkalaukkuihin ja sullottiin kaikki pieneen autoon suuntana Hki-Vantaa. Meillähän oli siis matkalaukkuja 4kpl matkassa mukana, sisältäen mm. kahvinkeittimen, imurin, veitsiä, lusikoita, you name it. Ja minä, joka otan kahden yön Jyväskylä-Helsinki reissulle metri x metri matkalaukun mukaani, sain kaikki neljän päivän tavarat juoksukenkineen mahdutettua käsilaukkuun! :D

Skumppaa piti saada, olihan kyseessä meidän ensimmäinen yhteinen matka! :) 
Jännitys on käsin kosketeltavissa..
Kolmen tunnin lento meni kuin siivillä vaan, me oltiin ihan superpaneutuneita Ikea-kuvastoon, ostoslistoihin ja uuden asunnon kuviin. Käytännössä koko asunnon sisustus oli jo paperille suunniteltuna lennon jälkeen, joka helpotti meidän seuraavan päivän Ikea-helvettiä mielettömästi. 

Matkatavarat löysi meidän luokse alta aika yksikön, hengähdettiin pieni hetki kivassa kahvilassa lentokentällä, kunnes meidän kuski makeella mustalla menopelillään jo saapuikin meitä noutamaan. Ensimmäinen päivä meni ruokakaupassa kaikkia peruskamoja ja ruokaa ostellen ja ainakin mun osalta tinnittävän migreenin ja kauheen vatsakivun kourissa :D huomas kyllä, että hektinen päivä ja paskan (valkoiset sämpylät, muffinssit, croisantit yyyyh) syöminen teki kyllä tehtävänsä ton vatsan kaa :( Illalla päästiin ihailemaan tyhjää ja kaikuvaa kämppää ja puhallettiin meidän ilmapatja, jolla nukuttiin ensimmäinen jänskä yö :)
Aamulla herättiin lehmän kellojen kilkatuksiin, vedettiin jogurttia naamaan tuoreilla marjoilla (nam) ja otettiin suunnaksi IKEA jo ennen ysiä. "Kotonahan" meitä odotti typötyhjä koti, joten kaikki tarvittiin. Mä toimin Saaran ja J:n "personal assistent"ina kuvastoineni, papereineni ja kynineni. Kyllähän siellä Ikeassa nelisen tuntia vierähti ja hikipisarat oli nähtävissä kaikkien kasvoilla varsinkin niiden kantamisien jälkeen. Mä onneks onnistuin puppydog-ilmeelläni saamaan avuksi sveitsiläisen fysioterapeutin, Nilin, joka vikisi mun perässä, kun luettelin varastovälejä, joista piti hakea sänkyä, pöytää ja tuolia :D 
Ikeasta mukaan tarttui isoimmat ja aluksi tärkeimmät huonekalut, sohvaa, sohvapöytää, ruokapöytää, tuolia, sänkyä, vaatekaappia. Kyllä me jo vähän asunnon tuntua tohon maailman hienoimpaan lukaaliin saatiin ja päästiin jo sänkyyn nukkumaan :) Iskeekö tollanen simppeli ja tosi moderni sisustus? Mä ainakin oon niin innoissani tosta ja odotan vaan, että saan Skypen kautta välitiedotteita sitä mukaan, kun kämppään alkaa ilmestyä meidän ostoslistoilta uutta tavaraa.. :)
Parvekkeelta näkyy tollanen maailman herttaisin lehmäkukkula, josta kaikuu lehmänkellojen kilkatukset :D 100m toiseen suuntaan löytyy lampaita, kanoja ja puhveleita hahah, ihanaa! Pensaissa kasvaa pensasmustikoita, puissa päärynöitä ja kastanjoita. Silti alle kymmenen minuutin bussimatkalla pääsee ihan Bernin keskustan sydämeen, not bad at all :) 

Lauantaina oli jo kädet vailla tekemistä, kun oltiin kaikki Ikean kokoomiset saatu tehtyä, joten päätettiin vähän tutkailla lähiympäristöä. Lähdettiin lenkille, joka kesti lähemmäs 2h, koska käytiin aina uuden sivutien päässä ihmettelemässä pikkukahviloita, leipomoita yms. Löydettiin lähimarketti, maauimala, kukkien itsepoimintapelto ja kaikkea muuta suloista ja tarpeellista. 
Lenkin jälkeen napattiin bussi keskustaan ja ihasteltiin Bernin menoa mm. kahvikupposten ja viinilasillisten ääressä. Sehän on ihan selvä, että kun Starbacks jostain löytyy ja vaikka ei kahvia muuten juokaan, on AINA PAKKO mennä jotain tilaamaan :D Mulle maistu Caramel Frappuccino, jossa oli varmaan 1000kcal sen kermavaahtokasan ja karamellilitkun takia, yh. Maisteltiin hyviä pizzoja ja näytettiin suomalaisten sisu, kun sade iski eikä jaksettu liikkua terassilta sateensuojaan sisään.
Käppäiltiin vielä keskustasta vanhaan kaupunkiin ihastelemaan kaupungin valoja ja kummastelemaan Bären Parkin karhuja, jotka nukku sikeästi joen varrella. Mulla ainakin tuli tosi paljon tosta vanhasta kaupungista mieleen Tallinnan vanha kaupunki? Mut kaunis se oli kaikkine jokineen, kukkuloineen, kirkkoineen ja valoineen :)

Sunnuntai-iltana koittikin kotiin lähdön aika, jumitettiin koko aamupäivä kotona, koska sato kaatamalla, laulettiin Disney-lauluja ja lakattiin kynsiä  Iltapäivästä sullottiin itsemme taas autoon ja ajettiin kohti lentokenttää kuola valuen, kaikilla oli niin nälkä ja ainoa paikka, joka oli Burger Kingien ja Mc'Donaldsien lisäks auki oli lentokenttä. Syötiin hyvin, käytiin kahvilla, ostin kengät ja ison kasan suklaalevyjä ja juustoa kotiinviemisiksi, hyvästelin Saaran ja J:n, lähin säätää lentokentälle, ostin netin ja totesin, että olipas ihana ja erilainen matka ja että tänne tullaan vielä niiiin monesti käymään :)

Sinne ne kaks nyt jäi sohviensa kaa asustelemaan! Enhän mä vieläkään oikeen älyä, ettei Saara enää asu mun kanssa samassa maassa, mut onhan näin ollut monesti aikasemminkin - mä oon kahesti karannut pois Suomesta pidemmäksi aikaa. Ja eihän me nytkään olla monesti nähty, kun on välissä ollut 400km, mut silti hyvin näyttää pyyhkivän :) Voisin jopa sanoa, että nää kaikki välimatkat vaan vahvistaa meidän ystävyyttä! nyyh, ikävähän tulee, mut onneks on puhelimet, skypet, facebookit, blogit ja viimeisenä lentokoneet, jotka vie kolmessa tunnissa toisen luokse. En mä kuole :)

2 kommenttia:

  1. tässäpä oli niin kattava sepustus että pitää pistää linkki jakoon :D

    oot niin rakas! saara-mari kiittää ja kumartaa vielä kerran korvaamattomasta avusta, tiesin et en turhaa sua lennätä tänne :D!

    VastaaPoista
  2. Saara: Joo, mä taas vähän innostuin sepostelemaan :D pistä ihmeessä, mitä sitä kahteen kertaan samaa luritusta lurittelemaan! pusuja, ilmota kun netti wörkkii<3

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!