18.3.2012

South Beach by bike

Miami, last part. Bahaman jälkeen oltiin varattu vielä viimeinen hotelliyö South Beachilta ennen kotiin lähtöä. Laiva tuli Miamiin takaisin meriltä jo klo 8.00 maanantaiaamuna, joten meillä oli vielä kokonainen päivä aikaa duunailla kaikkea kivaa SoBessa. Käytiin vuokraamassa pyörät ja suunnisteltiin ristiin rastiin pitkin SoBea auringon paahtaessa taivaalla. Eksyttiin myös polkemaan Downtown Miamiin, jossa hätäpäissämme tehtiin viimeiset ostokset maailman parhaissa shoppauspaikoissa, Marshallsissa, Rossissa ja TJMaxxissä. Maisemaa matkan varrelta :)

Seuraavana päivänä kerettiin vielä maittavan aamiaisen jälkeen käydä Lummus Beachilla nauttimassa viimeisistä lämmönrippeistä ja meren kuohuista. Sitten olikin pakko karistella Atlantin hiekat varpaista ja hypätä taksin kyydittämänä lentokoneen siiville.. Reissu kaikessa kokonaisuudessaan oli mitä MAHTAVIN. Mun vinkit Floridaan suuntaaville on seuraavat:



South Beach: 
Hotellin sijainnilla on väliä. Vältä syömistä Ocean Drivella, ellet halua tyytyä perusruokaan, joka on aivan ylihinnoiteltua. Ota kaikki ilo irti happy hour-drinksuista, mmmm. Ihmettele ihmisiä. Ihaile Art Deco-arkkitehtuuria ja öisiä neonvaloja. Vuokraa pyörä. Laita jalkaan huikeat korkkarit ja tepastele niillä pitkin Ocean Driveä. Pistäydy hotellien hulppeissa yökerhoissa. Bongaile julkkiksia biitsiltä. Osta "I'm in Miami Bitch"-turistipaita :))


Florida yleisesti:
Vuokraa auto, ellet halua jumittua yhteen paikkaan. Kiertele ja kysele. Poikkea moottoritieltä kivoilta näyttäviin paikkoihin. Aja pohjoiseen A1A-rantatietä pitkin (vau mitkä näkymät). Käy tutkimassa Miami Downtownin huikeita kontrasteja. Vältä kesämatkustamista paahtavan kuumuuden takia. Vuokraa surffilauta ja kokeile surffibeibenä olemista edes kerran. Everglades ja alligaattorit on once in a life time. Sawgrass Mills Outlet on PAKKO kokea. Jos aikaa ja rahaa jää, risteile ehdottomasti Bahamalle! 


Key West:
Aja Key Westiin Miamista. Poikkea matkan varrella upeilla syrjäisillä rannoilla. Varaa hotelli etukäteen. Syö tuoretta kalaa ja perinteistä Key Lime Pietä. Juo mojitoja. Nauti auringosta jetskiajelulla. Vuokraa pyörä ja fiilistele paikan rentoa meininkiä. Pistäydy taidegalleriassa (ihan oikeasti!). Ihaile auringonlaskua Mallory Squarella. Kuvauta itsesi Southernmost point-merkin edessä. Juo itsesi mukavaksi kuuluisassa Margaritavillessä. 


Orlando:
Vieraile jossain ennaltapäätetyssä huvipuistossa, suosittelen Universaleita ja erityisesti Harry Potter-worldiä. Varaa riittävästi aikaa. Tutki ja vertaile huvipuistolippujen hintoja. Osta Mealpass huvipuistosta. Shoppaile itsesi puuduksiin Premium Outletissa. Poikkea myös kadunvarsi Outletteihin. Kuvauta itsesi jonkun piirroshahmon kanssa. Osta Minnie Mouse -korvat, awww :)


Rannat:
Ota mahdollisimman vähän tavaraa mukaan, niin ei tarvitse kokoajan olla niistä huolissaan. Uskaltaudu Atlantin aaltoihin. Kauhistele meduusoja! Varaa tarpeeksi aurinkorasvaa, evästä ja hyvää lukemista mukaan. Aurinkolasit on must, jotta voi rauhassa tuijotella ohilipuvia lihaskimppuja ;D Käymisen arvoisia rantoja: Lummus Beach, Crandon Park Beach, Haulover Beach, Municipal Beach sekä Bahia Honda State Beach.


Shoppailu:
Suosi Outletteja normaalien liikkeiden sijasta - Sawgrass Mills tähän tarkoitukseen on mitä mainion. Varaa kokopäivä Sawgrassissa kiertelylle. Alennusmyynnit ovat huikeita, ainakin joulun jälkeiset. Tee mitä parhaimpia löytöjä Department Storeista (TJMaxx, Ross, Marshalls). Shoppaile meikit ja muut kosmetiikka-/hygieniatuotteet CVS:stä ja hommaa itsellesi CVS-kortti -> säästät ihan mielettömän määrän rahaa! Muista, että hintoihin lisätään verot vasta kassalla.


Syöminen:
Jenkit, pikaruokaloiden kirottu maa. NAM. Outback Steak Housesta saa ihan törkeen maittavaa pihviä naurettavan halpaan hintaan. Carabbas, italialainen ketjuravintola, tarjoaa superhyviä pastoja. Taco Bellin tacoja popsisi vaikka elääkseen. Carl's Juniorista saa veden kielelle tuovia burgereita. Kokeile myös paikallisia paikkoja, kuubalaisia jne. Mieluummin pieni ja tunnelmallinen, kun yliarvostettu turistirafla. Cheesecake Factoryssa on käytävä! Mitä kakkuja mmmmm. Varaudu hyvällä omatunnolla ja mielellä muutamaan ylimääräiseen kiloon - it's all worth it :D


Se olis sitten pulkassa se reissu. Nyyh, nytkö pitää sulkea jo kuvakansiot ja lopettaa haaveilu auringosta, letkeästä meiningistä ja lomailusta? Tai sitten ei, mä olen niin jo lähdössä uusille retkilleni, mikään ei oo mun esteenä! Mä elän matkustelulle, se on mun intohimo. Intohimo, joka saa mut säihkymään, loistamaan ja elämään. Jaksamaan välillä synkänkin arjen keskellä. World, I'm coming!

3 kommenttia:

  1. Hienoa et teit tuollaisen yhteenvedon ! :) Matkailu avartaa ja maailma karistaa<3 (onko karistaa sana?)

    VastaaPoista
  2. osaisitko sanoa jotain miamin turvallisuudesta kun siitähän sanotaan että sielä on aika paljon rikollisuutta, varsinki tuolla south beachilla. oliko sulla yhtään turvaton olo? tai huomasitko siellä jotain levottomuutta tms?

    VastaaPoista
  3. Saara: Jep, Miami-aakkoset! travelling = <3

    Anonyymi: Moikka! Tosiaan, siitähän usein pölistään, että Miami olis hirveen turvaton paikka.. Kieltämättä muutamassa mestassa tuli vähän pelokas olo, esimerkiks just Miami DownTownissa, jos pääkadulta eksy ja sitten Lake Worthissa oli kans muutama aikamoinen tilanne (ammuskelua, narkkaria..) Mutta South Beach ei ainakaan mun silmissä mitenkään turvaton paikka ollut, turisteja siellä on niin paljon, ettei varmasti ole missään vaiheessa yksin. Tietty sitten turistien mukana tulee ne "huomaamattomammat turvattomuudet", taskuvarkaat yms..

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!