1.3.2012

Florida Keys & Key West

Orlandosta tipahdettiin itä-rannikkoa pitkin takaisin kotiin, Lantanaan, jossa edessä oli pakkaaminen. HUH. Voin vaan sanoa, ettei ollut helppoa hommaa se! Edessä oli vielä tulossa Florida Keysit, Bahaman risteily ja South Beachilla muutama yö, oli tosi kivaa raahata 4 matkalaukkua mukanaan :D Onneks meillä kuitenkin oli auto vielä Bahaman reissuun asti vuokrattuna, joten siellä takakontissa ne laukutkin mukavasti siihen asti tuli :) Laukut pakattuna oli hyvä aloittaa reissu kohti Key Westiä!

Me oltiin varattu kaksi hotelliyötä Marathon-nimiseltä saarelta, joka sijaitsee puolivälissä Key-saaria. Hotelli oli hauska pieni "rivitaloalue" ja hotellin asiakkaat sai käyttää vapaasti hotellin pyöriä, kajakkeja, onkia jne. Ensimmäinen päivä meni ajaessa puoleen väliin saarijonoa, Bahia Honda Beachilla meren kimallusta ja rannan rauhaa ihastellessa sekä ihanassa paikallisten suosimassa rantaravintolassa syöden.   

Mites nää sillat ja nää maisemat? Ylläolevat kuvat taitaakin olla napattuna Seven Mile Bridgeltä, joka on vähän päälle 10km pitkä - siinä on siltaa kerrakseen! Mieli lepää :) Ihan vaan jo näiden siltojen ja maisemien takia suosittelen Floridan-reissulla vuokraamaan auton ja hurauttamaan Florida Keysien kautta Key Westiin :) Myös opastettuja bussiretkiä tarjottiin erityisesti Miamissa joka kolkassa, joten kyllähän nää maisemat, sillat ja fiilikset pääsee kokemaan myös ilman vuokra-autoa.

Haluttiin ottaa tosi rennosti koko loppuloma, joten aikatauluja ei ollut koko Key West-reissulle ja pysähdyttiinkin aina matkan varrella, kun näkyi jotain kiinnostavaa :) Mulla oli reissussa mukana muutama kirjastosta lainattu opaskirja Floridasta ja Miamista, ja niissä kaikissa hehkutettiin Bahia Honda Beachiä ja luonnonpuistoa, joten kylttiä kun näkyi, niin äkkikäännöksellä biitsiä ihailemaan. Luonnonpuistoon maksoi sisään kahelta kait 10$, mutta maisemat ja koko se rannan rauha oli niin huippua, että mielellämme maksettiin. Oli aika vilpoinen päivä ja saatiin melkeenpä ihan yksiksemme kierrellä pientä saarta ja sen rantaa sillan varressa :) Vesi oli kirkkaan turkoosia, ranta valkoistakin valkoisempaa ja mikä parasta - Jannina 6v. teki kaikkia mielenkiintoisia löytöjä rannalta :D Kaloja, kookospähkinöitä, simpukoita, paljon perhosia, hassuja lintuja.. hahah! Olispa ollut vähän edes lämpimämpi päivä, niin olis voinut vaikka ottaa pienet tirsat auringossa :) ens kerralla sitten.

Bahia Honda Beachiltä matkaa jatkettiin eteenpäin, aurinko alkoi laskea ja maisemat oli vieläkin upeammat. Käytiin hotellilta kysymässä vinkkejä hyvien ruokapaikkojen suhteen - vaikka syötiinkin ihan sairaan hyvää ruokaa koko reissun ajan, jäi kaikki paikallisuudet melkeinpä kokonaan kokematta :/ No, tämä ilta oli poikkeus, sillä suosittelujen kera suunnattiin illallistamaan aivan mielettömän sympaattiseen paikalliseen kalapaikkaan - oioi! Ruokaa tilattiin sellasesta luukusta, johon samalla ilmoitettiin lempieläin (aiheutti hieman hämmästystä, totesinkin, että: "No no, I don't wanna eat dog!") ja käytiin odottamaan. Ravintola sijaitsi laiturin päällä, ikkunoina oli suojamuovit, jotka lämpimämmällä ilmalla varmaankin olisi ollut poissa. Pian jo kuuluteltiinkin koiraa ja ihmettelyjen saattelemana käytiin noutamassa luukulta ruuat - vastakalastettua tuoretta kalaa, ihania vihanneksia, kastikkeita, mmmm. Jälkkäriksi tietystikin Keysin kuuluisaa Key Lime Pietä! Oli niin aito paikka syödä, loistavaa ruokaa ja tosi kiva ilta muutenkin :)

Ruokailun jälkeen kurvattiin Publixin (loistava iso supermarket) ja CVS:n (apteekki-hygienia-meikki-krääsä-herkkukauppa, IHANA!) kautta herkkujen kera hotelliin, naposteltiin herkkuja sängyssä peittojen alla, naukattiin muutamat Coronat ja nukahdettiin MTV:n Teen Momin pyöriessä taustalla :D

Seuraavana aamuna oli suuntana Key-saarien kohokohta, eli Key West. Key West on Yhdysvaltojen eteläisin paikka, josta oikein tyynellä ilmalla saattaa nähdä Kuubaan asti! Key Westissä oli ihan oma fiiliksensä. Rento ja huoleton elämäntyyli sai mukaansa temmattua kunnolla ja toinen toistaan suloisemmat pastellinväriset pikkutalot hymyilytti teiden varsilla. Mitään kummempaa ei oltu suunniteltu Key Westissä tekemiseksi, mutta tulihan sitä monia kivoja juttuja tehtyä :)

Jeps, vuokrattiin vesijetti (olisko ollut 90$) ja osallistuttiin opastetulle jet-safarille. HUIKEETA! Retkellä kierrettiin koko Key Westin ympäri, aina välillä pysähdyttiin "leikkimään" jeteillä, sitten taas jatkettiin kiitämistä kimaltelevan veden päällä auringon porottaessa taivaalla :) Oli kyllä niin pirun kylmä, kun vauhtia oli parhaimmillaan se 60mailia (päälle 90km) ja avomerellä vielä. 2,5h vesijetti-reissun jälkeen oli jalat niin tunnottomat, että onnistuin klumppailemaan oikein kunnolla rantavedessä ja saamaan itselleni kunnon haavat polviin :D Mutta jokainen minuutti merellä oli sen arvoista! En olis uskonut, että mä olisin noin suuret kiksit tosta saanut, mutta huhhuh sitä adrenaliinin, jännityksen ja naurun määrää!

Vesijet-retken jälkeen oli olo ja ulkonäkö kuin uitetulla rotalla, kuten kuvista saattaakin merkille pistää :D  Ei haitannut menoa yhtään. Vuokrattiin 10$ / hlö pyörät ja chillaillen poljettiin ympäri Key Westiä. Auringonlaskun aikaan neuvoi kaikki opaskirjat suuntaamaan Mallory Squarelle upeata laskua katsomaan, joten pikkuhiljaa alettiin lipua kohti Mallory Squaren laitureita ja rantakatuja. 

Joka ilta auringon laskiessa Mallory Squarella pidetään "juhlat"; laituri on täynnä iloisia ihmisiä, jotka auringon lisäksi ihailevat upeita musiikki-, tanssi- ja komediaesityksiä, hypistelevät mitä hienompia taidetekeleitä, joita paikalliset myyvät, nauttivat fiiliksestään drinkkilasi kourassa. Me päätettiin asettua ihan rannan tuntumaan syömään ja juomaan just ennen auringonlaskua :)

SILENCE! I'LL KILL YOU. On siinä rankan näköinen katti :D

Niin kun kuvista nähdä saattaa, oli auringonlasku aivan uskomaton, niin kuin koko Key Westin visiittikin ♥ Tätä ei kannata missään nimessä missata!!

6 kommenttia:

 1. SILENCE! :D:D

  ehania kuvia<3

  VastaaPoista
 2. Saara: Toi kolli oli kyllä aika rankka, kunnon entisaikojen rapajuoppo, joka on kaivatunut jostain kolostaan pelottelemaan ihmisiä :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia <3 Tuli ihan ikävä Floridaan.

  VastaaPoista
 4. Katsuja: Kiitos! Ei noista maisemista mun mielestä huonoja kuvia oikeen voikaan saada :)

  VastaaPoista
 5. Yx ranta näyttää ihan Porin Yyteriltä. T. Mauno

  VastaaPoista
 6. Anonyymin kannattaisi aloittaa matkailu tuon Yyterin jälkeen varovasti vaikka Kalajoen kautta Hailuotoon
  ja sieltä Tanskan salmen kautta Key Westiin.
  Voipa olla että tulee silti yllätys Mittasuhteissa ja maisemissa Yyterin jälkeen.
  Onnea matkaan!!

  VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!