6.10.2010

PARIS!

Vihdoinkin jaksoin taistella tän Bloggerin kuvanlatauksen kanssa kauemmin kun tunnin, aplodit mulle thanks! :) Nyt olis sitten kuvia Pariisista ihmeteltäväksi. Kuvia on miljoona lisää, mutta nämä nyt valikoitui tänne kaikille nähtäväksi:


Nähtyä tuli mm. seuraavat mestat:

- Eiffel-torni moneen otteeseen, kivuttiin ylös, kierreltiin alhaalla, katsottiin vasemmalta ja kuvailtiin oikealta..

- Louvre ja sen ympäristössä olevat ihanat puistot, joissa nautittiin monet patongit ja nutella-crepsit, namiskuukkeli! :P

- Sacre Couer -> love, oijoij. Ainoo vaan, että lauantai-iltana kun oltiin suunniteltu piknik viineinemme päivineen kirkon portaille, niin oli siinä pettymys aikamoinen. Erittäin paljon örveltäviä, oksentavia, huutavia, nuolevia, panevia ymsyms nuoria ja hyi että sitä hajua! hhhrrrrrr. Annettiin kuitenkin toinen mahdollisuus nätille paikalle, onneksi. Pariisi näytti niin kauniilta sieltä ylhäältä katsottuna. Ja rakastuin täysin Montre Martren pikku kaupunginosaan :) Siellä syötiin maailman parasta ruokaa erittäin edullisesti! Eikä ollut sellanen ällöttävä rysäturisti-mesta.

- Riemukaari, jonka ylätasanteelle pääsi ilmatteeksi kapuamaan ja Jannina sai siellä rauhassa kiukuta ennen kun Jompsu kaivoi taskustaan suklaata :D

- Ponte Neuf eli rakkauden silta. Olihan meidän pakko kaivertaa oma lukkomme ja laittaa se siltaan kiinni, heittää avaimet romanttisesti Seinen-virtoihin.. :)

- Notre Dame, jonne jonotettiin (etuiltiin) melkein 2 tuntia! Kirkko oli mielettömän upea sisältä ja ihan mahtavat maisemat avautu kirkon katolta. Käytiin katsomassa Quasimodon kelloakin..

- Seinen varrella käveltiin monena iltana ja ihailtiin viilenevää iltaa ja seurattiin innolla ranskalaisten ihanaa kulttuuria; vilttejä ja viinipulloja, patonkia ja paljon naurua!


Sellanen reissu meillä! Aivan täydellinen, mitään en pois jättäisi/vaihtaisi, en :) Kysellä saa, vinkkejä annan erittäin mielelläni, vaikka ei tossa 5 päivässä oikein päässyt ihan sisälle kaupungin menoihin ja muikeisiin meininkeihin. Nyt täytyy jatkaa meidän Jyväskylän asunnon kuntoon laittoa ;)

Niin siis juu, Espoo on nyt takana ja tämä neiti asuttaa hassua kaksiota Jyväskylässä! Huomenna alkaa koulu ja mua jännittää niin pirusti.. Palaillaan heti huomenna, voisin esitellä meidän asuntoa (josta kyllä muutetaan jo 1.11 pois, koska ei tää oo kiva :D) ja purkaa tunteitani koulun jälkeen, pusi!

4 kommenttia:

 1. Neelaa kompaten, ihania kuvia ! :3 Ja kuullosti kivalta reissulta !
  Ah, pakko sanoa että Pariisi on ihana ja kaunis kaupunki.<3 :--) Oltiin siellä kans kaks vuotta sitten äipän kanssa viikon kun tutut asui siinä ihan Pariisin vieressä, yksi niistä lomista jota en tuu unohtamaa. Nyt ois sitten uusi reissu tiedossa Ranskaan kahdeksi viikkoa ylihuomisesta lähtien, mutta tälläkertaa Canesiin ! :)

  Vvuui, pärjäilehä siel Jyvikses! :--)

  VastaaPoista
 2. Aii, ihanan näkönen reissu!

  VastaaPoista
 3. Neela: Niitä on miljoona lisää, esittelen kun tuut käymään Jyväskylässä :)

  Viia: Reissu oli ihan paras ikinä<3 Pariisi on niin nätti kaupunki ja varmasti myös muu Ranskakin! Ihanaa reissua :) ja koitan pärjäillä, tylsää on, mutta onneks kohta alkaa koulu kunnolla niin alkaa toi elämä Jyväskylässä rullaamaan ihan normaalisti. Puss!

  Peppa: Olisin halunnut laittaa tuhat kuvaa enemmän, mut koska noitakin on nyt ihan tarpeeksi niin minkäs teet.. Mutta reissu tosiaan oli ihana :)

  VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!