13.2.2012

Miami, part 2

Ekat kaks viikkoa maltettiin aikalailla pysyä "aloillamme", elikkä pyörittiin pääasiassa West Palm Beach - Miami-akselilla. Aika mennä humpsahti just sen rannoilla makoilun ja rentoutumisen merkeissä. Ja ehkä iiiihan vähän tuli shoppailtuakin. Pakko muuten mainita, että mä olin aivan järkyttynyt, kun ei Forever21:sta tuntunut löytyvän mulle mitään, mistä oisin ihan älyttömästi tykännyt. Muutamat perusfarkut, koruja ja jotain alusvaatteita kerty F21:sta, mut that's all! amazing. No mutta, kaikkien forevereiden ja wetsealien yms edestä pääsin kyllä shoppailemaan sydämeni kyllyydestä mun lempparimestoissa, elikkä TJMaxxissa, Rossissa ja Marshallsissa. LOVE THEM!  

Alla sekalaisia kuvia matkalta :)


Down Town Miami oli aikamoinen kokemus. Vuokrattiin loman loppupuolella Sout Beachilta pyörät ja huristeltiin pitkin poikin Miamia. Pyörähdettiin Down Townin satamassa, jossa oli tosi suloinen pieni ulkoilmaostari ja ihania tunnelmallisia ravintoloita. Kun Down Townin "hienoimmalta kadulta" pyöräili yhden korttelin sisämaahanpäin oli näky aika erilainen: kodittomia, poliiseja, rikollisia. Meille yks mies huuskin autosta, et "turn around, it's dangerous in here". Siinä vaiheessa alko sekä mulla että J:llä pikkasen jalat tutisemaan :D Mut tulipahan sitten pyöräiltyä loppumatka hiki hatussa South Beachille päin! Mutta joo, en oikein tiedä että suosittelenko täällä kääntymään vai en, aika ristiriitainen kokemus sinänsä :) 
South Beach ja yötä päivää kirkkaana vilkkuvat neon-valot. Tähän väliin sellanen pieni nenän nyrpistys, nimittäin.. Jostain kumman syystä erityisesti South Beachilta odotin paljon: upeita rantoja täynnä toinen toistaan timmimpiä mammoja, hikisiä latinomiehiä ulkosaleilla bodailemassa, söpöjä blondeja bikineissään rullistelemassa pitkin rantareittiä, mitä hullumpia yökerhoja ja bileitä.. No, median luomahan tämä kuva on, mutta oli pikkunen pettymys tuo turistien valloittama South Beach - tai sitten me vaan aina osuttiin paikalle vääriin aikoihin. Ocean Avenue lähimpänä rantaa oli aikamoinen juu, mutta jotenkin tuntu, että siinä se sitten oli. Pari korttelia kun käveli rannasta kauemmas, niin kodittomia lojui nukkumassa kadun kulmissa jne. Onko joku muu käynyt Miamissa ja erityisesti SoBessa? Samoja fiiliksiä? OLIHAN SE NYT SILTI HIENO (ja aivan ylihinnoteltu), vaikka mä vähän nokkaani nyrpistelinkin :D 

Sawgrass Mills, Floridan suurin Outlet Mall, oli ihan mielettömän kokonen ja kyllä siellä tuli päivä jos toinenkin vietettyä. Menihän siellä sekasin nähdessään Guessit, Steve Maddenit, Michael Korsit, Hurleyt yms, mutta loppupeleissä ei Sawgrassistä niin hirveesti tullut shoppailtua. Ehkäpä tähänkin vaikutti se, että olin nähnyt saman merkkipaidan TJ:ssa, jossa sen hinta oli -70% edullisempi, kun outletista ostaessa.  Ehdottomasti suosittelen tänne hurauttamaan Miamin-matkalla ja varaamaan ihan koko päivän täällä shoppailuun. Ja hyvät kengät sitten jalkaan ja kunnon yöunet alle - mä oon tosissani :D aina illan hämärtyessä Sawgrassissa Jompsu sai työnnellä mua kärryissä, kun tuntu ettei jalat enää kantanut ja kiukku teki tuloaan. Onneks Sawgrassissa oli Cheesecake Factory, jonka tuhannen kalorin juustokakut saa kiukkusimmankin naisen leppymään ;)

Mites tää amerikkalaisten joulu? Muistan kyllä Californian ajoilta, että se on överi, mutta mun mielestä Floridassa se on waayyy too over! Onhan se aika mieletöntä kattoa kaikean maailman väreissä välkkyvää taloa, joka vielä kaiken lisäksi soi kaikkein imelimpien joululaulujen tahtiin. Huhhuh. Pitäiskö meidän Suomessa ottaa vähän oppia? Ai ei, no sitä minäkin :D lähinnä hirveitä päänsärkykohtauksia aiheutti mulle nää vilkkuvat talohirvitykset!

Käytiin pyörähtämässä jouluaattona yhdellä kadulla, jonka jokainen talo asukkaineen oli päättänyt, että heidän kotikatunsa tulee loistamaan kirkkaiten. Ihmiset kierteli siellä kameroiden kanssa, autot jonotti, toimittajiakin näky muutama. Kaikkein huvittavinta oli, että nää kyseisellä kadulla asuvat ihmiset otti kaiken ilon ja hyödyn irti tästä "fiaskosta" - siellä oli autotallibaaria ja -ravintolaa vieri vieren ja yhdellä pihalla oli jopa bändikin :D Mites muuten toi ylläoleva joulusomiste: "Happy birthday Jesus" Vain ja ainoastaan jenkit pystyy tähän, hahaha..

Jouluaattona käytiin myös piipahtamassa yhdellä kivalla ostarilla, jossa oli oikein joulutohinat täydessä vauhdissa. Livebändi laulaa hoilotti jinglebellsiä, lapsille oli laitettu pystyyn tekojää, jolla ne raukkaparat aivan paniikissa lenteli pitkin seiniä ja kaiken kruunasi taivaalta ripotteleva "lumi". Se oli jotain vaahtoa ja se maistu ihan tosi pahalta (iiihan vahingossa tupsahti mun kielelle). Ihmiset meni siitä aivan sekaisin. Olisin ymmärtänyt sen, että lapset nostaa kädet ilmaan ja haltioissaan silmät vilkkuen huutaa innoissaan "snooow!", mutta se, että aikuiset? :D oli aika koomista kyllä.

Olin varmaan ihan kauheen ilkeä täti, kun seisoin tunnin verran viihdyttämässä itteäni tossa tekojääradan reunalla. Pikku bambiset ne siellä, aww 

Hei, minulla on muutama pisama :) Olispa vieläkin, aika hyvin on toi pakkanen verottanut viimeisetkin rusketuksen rippeet kasvoilta, hmh. Mutta juu, jatketaan seuraavaks kartalla vähän ylemmäs muihin tunnelmiin ja maisemiin, nimittäin Orlandoon ja Universal Studioihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!