28.2.2012

New Year in Orlando

Evergladesin ja länsirannikon jälkeen jatkettiin matkaa ylöspäin Orlandoon, jossa vietettiin uusi vuosi. Oltiin varattu etukäteen kiva pieni motelli Universal Studioiden lähettyviltä kaheksi yöksi. Yksi päivä oli tarkotus pyhittää huvipuistoille ja toinen sitten armottomalle Outlet-shoppailulle. Mietittiin tosi pitkään jo ennen lomaakin, että mikä Orlandon huikeista puistoista valittaisiin, Disney World, Universal Studiot vai Sea World - vain yhteen oli aikaa, energiaa ja ennen kaikkea rahaa :D Päädyttiin sitten mutkan jos toisen kautta Universal Studioihin. Disneyn sanottiin olevan superhuippu ja once in a lifetime, mutta lasten kanssa sen "Disney-taian" pääsee kokemaan parhaiten. Sea Worldia kehuttiin sympaattiseksi, hauskaksi ja vauhdikkaaksi, mutta kyllä voiton vei härvelivaltakunta Universal Studiot. Aluksi oltiin puhuttu, että kierretään vaan toinen Universal puistoista, joko Island of Adventure tai sitten Studiot. 

No, matkalla hotlulle löydettiin pieni Outlet, johon pysähdyttiin shoppailemaan. Kaikkien Nikejen ja Guessien seassa oli pieni lipunmyyntikoju, johon uteliaina tungettiin sisään. Ootte varmaan joskus kuullut puhuttavan niistä Teneriffan lomaosake-kierroksista, joista ei pääse pois ei millään. Diili oli viikon passi kumpaankin Universalin puistoon hintaan 100$ + 2h kierros isossa hotelliketjussa aamiaisineen. Otettiin tarjous vastaan ja vasta illalla omalle motellille saavuttaessa alettiin empimään. Mitä jos on täyttä kusetusta ja sinne meni ne takuut 40$ / hlö. Olihan meillä tiedossa missä tää myyntipytinki sijaitsi ja myyjän toimiva puhelinnro jne, mutta silti oli vähän skeptinen meininki. Aamulla sitten suunnattiin kasiksi kyseiselle hotelli-resorttialueelle, joka oli kyllä siisti kun mikä. Ongelmat alkoi kuitenkin heti sisälle saavuttaessa: kaikilla ulkomaalaisilla, jotka osallistuu esittelykierrokselle, on oltava passit mukana, eikä tämä myyntijäbä ollut tätä meille kertonut. Meillä ei ees ollut koko Orlandon reissulla passeja mukana, ainoastaan ajokortit. Pistettiin sitten aikamoinen show pystyyn, koska meille oli luvattu ne viikon passit, oltiin maksettu takuusumma ja turhaan ajettu hotellille jo ennen auringonnousua. Pienten raivopuheluiden jälkeen myyntimiehen pomolle saatiin kuin saatiinkin hotellin puolesta meidän liput, maksettiin loppusumma hotluun ja sitten oltiin valmiita huvitteluun. Normaalisti tolla kierroksella olis pitänyt olla +2h, meillä koko hommaan meni vartti :D oli siinä naurussa pidättelemistä ja hyvä tuuri kyllä matkassa mukana! Olis tietty voinut käydä köpelöstikin lippujen suhteen, mutta saatiinpahan ne TOSI halvalla. Universalin nettisivuilla lippujen hinnat per päivä on kuitenkin sitä satasen luokkaa.

Kun alkoi tienvarsilla näkymään kaikkia ihania vilkuttelevia Minnejä ja Mikkejä, vähän jo aloin suruissani miettimään, et oisko se Disney sittenkin ollut varmempi vaihtoehto, mutta turhaksi osoittautui tämä epäilys! Universal Studiot oli ihan huiput :) Tosiaan, Universalilla on kaksi puistoa, itse Universal Studiot sekä Island Of Adventures. 

Universal Studioilla pääsi kokemaan hirmumyrskyn Twisterissä, tuntemaan luissa ja ytimissä muumion koston ihan sairaan hurjassa Mommy Ride -sisävuoristoradassa, lentelemään E.T.:n kanssa, ampumaan örkkejä Men in Blackien kanssa, kattomaan livenä Fear Factorya, nauramaan mahakippurassa Simpson Ridessä sekä fiilistelemään 3G-voimia valitsemansa musan tahtiin ihan hullussa Hollywood Rip Ride Rockitissa. Paras laitteista oli ehdottomasti tää viimeisin - se fiilis, kun kajareista pajahtaa soimaan ite valittu Kanye Westin Stronger ja laite lähtee 90 asteen kulmassa nousemaan kohti korkeuksia, vau. Lisää laitteita ja selitystä niistä löytyy täältä.

Island Of Adventures oli sitten enemmän huvipuisto-tyylinen, kun Universal Studioissa se painopiste oli siinä viihdyttämisessä, showssa ja leffoissa. Island Of Adventuresta löyty mm. Jurassic Parkin superhauska ja vähän jännittäväkin vesivuoristorata, Hulkin mieletön 3G-voimia tuottava vuoristorata, Spidermanin 3D-ajelu, pelottava stunttishow sekä ihan huikea The Wizarding World Of Harry Potter. En oo kirjoja lukenut enkä leffoja kummoisemmin nähnyt, mut kyllä se paikka oli kokemisen arvoinen. Ensinnäkin se koko Potter-puisto oli niin hienosti lavastettu kaikkine taikakioskeine ja velho-siivoojine, että huhhuh! Ja ne kaikki laitteet ja showtkin oli tosi huippuja! Suosittelen tätä kyllä ihan ehdottomasti :) Varmaankin lempparein Island of Adventurissa oli juuri toi Harry Potterland ja Hulkin vuoristorata. Täältä "virallista" lisätietoa.

Höpöttelyt sikseen, tässä kuvia Universal Orlandosta!

Vuoden vaihtuminen vietettiin Universal Studioiden puolella, siellä oli bändiä soittamassa ja tosi paljon ihmisiä. Ihme kyllä, yhtäkään rakettia tai minkäänlaisia ilotulituksia ei tullut nähtyä :o Ainoastaan hirvee määrä sitä ammuttavaa paperiroskaa, joka kyllä oli aika hauskannäköistä. Oli hirmu kylmä ilta ja me kummatkin paleltiin, mutta pakko oli uuden vuoden kunniaksi napata muutaman jäähilemargaritat ja juhlia vuoden vaihtumista. Kun alettiin laskea 10stä sekunnista alaspäin, kaikki laitteet mennä viiletti korkeuksissa valot vilkkuen ja ihmiset nauraen, oli tunne aika huikea :) 

Koska viihdyttiin niin hyvin Universalissa, päätettiin vielä seuraavanakin päivänä mennä siellä pyörähtämään yhden päivän sijasta - kun meillä ne liputkin kerran oli. Alko kyllä toisena iltapäivänä jo huomata, että nyt on laitteet koluttu ja tää oli tässä. Hymyssä suin, hieman väsyneinä jatkettiin matkaamme shoppailujen kautta takaisin Lantanaan pakkailemaan. Loppuloman kohokohtiin kuulu vielä Key West, Bahaman risteily ja South Beachilla köllöttely, niistä taas myöhemmin lisää. 

Mmmm, haluan takaisin! 

Ps. Nyt tuli joo pitkä tarina lähinnä tosta Universal-vierailusta, mutta mä toivon, että siitä on jollekin hyötyä :) Ite ennen reissua googletellessa noita huvipuistoeroja ja -mahdollisuuksia tuntui, ettei oikeen mistään löytänyt tietoa ja jos löysi, niin ei niistä mitään tarpeellista irti saanut. Toivon siis, että joku hyötyy tästä, buukkaa heti liput Floridaan ja suuntaan Universal Studioille pyörähtämään :D

3 kommenttia:

 1. Voi Jansku! Susta kyllä huokuu semmonen onnellisuus niin noissa kuvissa, kuin tekstissäkin. Mahtavaa travelleri-bloggausta!

  VastaaPoista
 2. Vitsi ois vähä jännä ja hauska paikka käyvä!

  VastaaPoista
 3. Sartsa: No kyllä onnellisuus huokuu varmastikin, kun muistelee märkinä, synkkinä ja loskaisina iltoina Floridan lämpöä ja kaikkea sitä ihanaa rentoutumista siellä! Ois kyllä niin siistiä olla traveller-toimittaja-bloggari, niin pääsisin valloilleni sitä tehdessäni ihan työstäkin vaikka :D

  Peppa: Oli kyllä kokemisen arvoinen juttu nuo Universalit :) Vaikka Losissakin pyörähdettiin Universalilla, niin Orlandon oli enemmän huvipuistomainen ja mun mielestä parempi!

  VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!