31.10.2011

Miami-reissun suunnittelua

Miamin reissu alkaa lähestyä, enää 43 yötä ja sitten ollaankin jo matkassa :) Ajattelin vähän teille ja itellenikin avata meidän reissusuunnitelmaa faktoineen ja kaikkine ihanine haaveiluineen. So, here we go!

Olin jo pitkään vinkunu Jompsulle, että nyt lähetään reissuun ja oli niin lähellä jo, ettei oltais napattu äkkilähtöä johonkin Turkin surullisen kuuluisaan Alanyaan - onneks maltoin olla lopullista matkavarausta tilaamatta, vaikka tulihan niitä alustavia varauksia tehtyä kolme kappaletta :D Istuskeltiin sitten yks kesäilta mun isän kanssa terassilla seuranamme tonkka viiniä ja siitä se ajatus sitten lähti. Mun pappa (I call my dad pappa) muistutteli, että mun isoisällä on asunto Miamiassa ja kovasti suositteli sitä matkakohdetta, joten eipä kulunut kun viikonpäivät, kun jo oli matkaliput ostettuna (heinäkuu)!


Lennetään Lufthansalla 13.12.2011 heti aamusta ja takasin tullaan 10.1.2012 illasta. Miamiin lentoaika vaihtoineen Frankfurtin kentällä on noin 15h, ei paha :) Lentolippuihin peruutusturvineen upposi rahaa noin 520€ per nenä - lippujen edullisuus tuli ihan täytenä yllätyksenä! Matkustusaika on jees, vaikkei lämpötilat nousekaan ihan hurjiin lukemiin, muttei ainakaan matkusteta hurrikaaniaikana.

Asustellaan siis kuukauden päivät mun fafan (isoisän) kämpillä Lantanassa, jonka ansiosta säästyy aika sievoinen summa rahaa. Muutamia hotelliöitä tullaan varmasti varaamaan mm. South Beachiltä, Key Westistä ja Orlandosta, katotaan aina mihin matka vie ja varaillaan sitten paikan päällä.

Auto varattiin viikko takaperin AutoEuropen kautta, hintaa vuokra-autolle kertyi 25 päivälle 440€. Ilman autoa meidän reissu olis aika tuhoontuomittu, joten pakkohan sitä menopeliä oli varailla, eikä hintakaan mun mielestä mikään älytön ole :) Jompsu ajaa, koska mun kuskin pesti olis lisännyt vuokrahintaa monilla sadoilla dollareilla, alle 25-vuotiaan kuskin lisä nimittäin.

No, miten me sitten ollaan suunniteltu kuukaus Miamissa kuluttaa? Ainakin seuraavia hieman isompia suunnitelmia on tullut tehtyä ja kovasti rahaa säästetty niiden eteen:

Risteily Miamista

Risteilytarjonta huikeilla luksusristeilijöillä on mieletön. On valintaa yhden päivän risteilyistä aina viikon risteilyihin. Matkakohteina Key Westiä, Karibian saaria, Mexicoa (yllä kuvassa Cozumel), Haitia, Kuubaa yms. Risteilypaketit on erittäin usein all inclusive, joten ruokailuista ja siihen uppoavasta rahasta ei mitenkään sen kummoisemmin tarvii näillä risteilijöillä huolehtia, tipit on tietty asia erikseen. Laivoilta löytyy kasinoa, uima-allasta, luistelurataa, kymmeniä ravintoloita, kappeleita... - tekemistä siis on. Ei olla vielä tultu päätökseen risteilykohteen suhteen, tarkotuksena on paikan päältä varata risteily edullisilla peruutuspaikkahinnoilla. Risteilyn pituus sais olla vähintään 3 päivää, kyllä mulle ainakin se viikon reissukin kelpais :)

Disney World, Orlando

No onhan se nyt pakko kokea! Tarkoitus olis yöpyä Orlandossa, toinen päivä pyhittää kokonaan aamuvarhaisesta iltamyöhään Disney Worldille kaikkine vesi- ja huvipuistoineen, toinen päivä sitten shoppailulle ja Orlandoon tutustumisella ja yötä myöten sitten autolla kotiin :) Huvipuistolippujen hinnat pyörii päivältä siinä 100$ hujakoilla, joten sillä on mentävä!

Key West ja Key saaret

Yhdysvaltojen eteläisin kaupunki Key West valkoisine hiekkarantoineen ja letkeine meininkeineen houkuttaa, täytyyhän sinne päästä :) Autolla ollaan suunniteltu sinne ajavan läpi satojen siltojen, joita matkanvarrelta löytyy. Löhöilyä, rentoutumista ja yhdessäoloa mielessä, mahdollisesti yöpyminen myös jossain ihanassa pikku majassa.

Armotonta shoppailua

Ah Miami, mikä ihana Outlettien valtakunta! Kummallakin meillä on jo nyt pitkät ostoslistat mielessä.. Mun listalta löytyy kelloa, laukkua, korkkareita, saappaita, talvitakkia, kameraa ja kaikkea muuta ihanaa, Jompsulla hankintasuunnitelmissa ainakin rullikset :D (niitä sitten vaan matkalaukussa raahailemaan ja ekstrakiloista makselemaan!) Miamissa ainakin Sawgrass Millsiin ja Dolphin Malliin (kuvassa) täytyy päästä shoppailemaan :) TJMaxxit ja Rossit tulee varmasti moneen kertaan koluttua lattiasta kattoon, can't wait.

Meidän suunnitelmista löytyy näiden listattujen lisäksi tietty rannalla löhöilyä ja auringonottoa, ihanien ruokien syömistä, jetski vuokrausta, surffausta, sukellusta, pyöräilyä, rullistelua, alligaattori- ja eläinpuistoja, kävelyä ja ihmettelemistä, ehkäpä delfiinien kanssa uintia vesipuistossa, yöelämän tutkistelua, autolla ajelua ja kaikkea mitä vaan mieleen juolahtaa :)

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen Miamin-matkailijoita? Nyt haluun teiltä kaikki mahdolliset vinkit Miamiin matkaamisen suhteen! Kiitos jo etukäteen murut :)

8 kommenttia:

  1. Miamissa en oo käyny, mutta kun Orlandoon meette, niin suosittelen ehdottomasti Universal Studiosin toista puistoa, eli Isle of Adventures, siellä kun on se Harry Potter -maailma, mikä on älyttömän hieno! Se kannattaa tsekata ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. Oiii <3 muista kirjotella niihin ostoslistoihin mun kaikki tilaukset....

    VastaaPoista
  3. enlav: Täytyypi pistää mietintämysyyn ja ehdottaa Jompsulle, varmaan aika sika makee kokemus, vaikka en mikään hirveä Harry Potter fani olekaan :) Kiitos vinkistä!

    Neela: No pistäppä sitten kuule isosiskolle listaa, että mitä ;)

    VastaaPoista
  4. Universal Studioita Orlandossa älkää missatko!! Mieletön kohde ja jonottaminen kannattaa! Kennedy Space Center myös ehdottomasti käymisen arvoinen. Key Westiin tietty ajan kanssa. Siellä käykää Hemingwayn kotitalossa! Ja majoitus ehdottomasti jossakin kauniissa pitsihuvilassa (B&B) keskeisellä sijainnilla. Syökääpä siellä hummeria ja tietty Key lime pie jälkkäriksi. Florida on mahtikohde matkailuun, hyvä valinta.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Voi ei, meijän on varmaan pakko pidentää tota Orlando-visiitin aikaa, kun tuntuu siellä olevan aivan mielettömästi kaikkea kivaa! Key Westin suhteen ehdotukset otettu huomioon ;) kiitos paljon vinkeistä, lisää vaan tulemaan, jos niitä löytyy :)

    VastaaPoista
  6. Heippa! Jos kiinnostaa niin käy lukemassa mun Floridan matkakertomus http://matkafloridaan.blogspot.com/ Toivottavasti saat sieltä jotain vinkkejä :)

    VastaaPoista
  7. Katsuja: Moikka! Täytyykin tunnustaa, että oon sun blogia jo monesti selaillut juuri noita Miamin-matkan vinkkejä silmällä pitäen! :) Ja onhan sieltä monia hyviä ideoita tarttunut mukaan. Ihanaa, kun joku jaksaa kirjoittaa noin kattavaa matkablogia, kiitos :)

    VastaaPoista
  8. Kiva kuulla! Kysy ihmeessä jos jotain tulee mieleen :)

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!