Kermainen tomaattikeitto
2rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1kg tuoreita tomaatteja
2tl sokeria
1rkl tomaattipyreetä
4-5dl vettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl kuohukermaa
Silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana ja tomaatit.
Kuumenna kattilassa öljy, kuullota sipulit ja porkkana.
Lisää sen jälkeen kaikki muut aineet paitsi kerma ja anna porista
n. 30-40 minuuttia. Tomaattien ja porkkanapalojen tulisi tämän
jälkeen olla aivan pehmeitä. Kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta.
Lisää tässä vaiheessa kerma.
Valmista ihania ruisleipäkrutonkeja heittämällä pannulle rasvaa tai
öljyä sekä muutama murskattu valkosipulinkynsi.
Suikaloi ruisleipiä pannulle ja paista - NAM.
Vinkkejä: Tomaatit voi ja kannattaa paseroida (ottaa kuoret pois),
jos on aikaa ja energiaa :) Valkoviini ei ole välttämätön.
Jos haluaa oikein herkutella, niin klöntti mascarponea ja
joku rehunoksa keiton päällä kruunaa makunautinnon!
Tää on mun lemppariherkku ollut jo vuoden päivät.
Kiitosballadi tästä namikeitosta kuuluu SAARALLE! ♥
Oon vannoutunut tomaattikeittojen ystävä, menee kokeiluun!
VastaaPoistaHei Jannina!
VastaaPoistaOlemme järjestämässä Jyväskylän ensimmäistä blogikirppistä ja mukaan mahtuu vielä.
Olietko kiinnostunut osallistumaan bloggaajana?
Linkki Facebook-Eventiin: http://www.facebook.com/events/345239572178390/
Otathan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti (mielellään ennen perjantaita)
essi.varila@gmail.com
-Essi
Tämä on rakkautta<3 Seuraavan kerran kyl aion tuunata tätä hieman vuohenjuustolla!
VastaaPoistaPeppa: Tuut niin rakastumaan!
VastaaPoistaAnonyymi: Moikka Essi :) Mä sulattelen ideaa vielä tän päivän, alko nimittäin vähän ajatus jänskättämään :D Ilmottelen sulle mahdollisimman pian.
Saara: Sounds yammy! <3
Heippa, blogissani olisi sinulle tunnustus, kay kurkkaamassa jos olisi mieluinen :)
VastaaPoistaKivaa viikonlopun jatkoa sinne <3