3.9.2010

Uusi koti

Me saatiin Jyväskylästä koti, finally!
 Meidän 40m2 yksiö makkarilla (en oikeen ymmärrä tätä kombinaatiota?), saunalla ja partsilla/terassilla sijaitsee hyvin lähellä keskustaa ja minä olen nyt tosi tyytyväinen ja iloinen ja kaikkea! Vaikka asuntoa en ookkaan nähnyt, enkä siitä kuvia ole päässyt kurkkimaan, niin päätettiin tarttua tarjoukseen ja vihdoinkin lopettaa tää tyhmä etsiskely. Saa tulla kylään sitten kaikki Jyväskylässäpäin liikuskelevat, tarjoan kaffeet ja pullat :)
Katsokaa nyt kuinka onnellisia me ollaan, kun vihdoin saatiin asunto! me likey. Ja omassa kämpässä on nyt sunnuntaina näyttö, paljon on porukkaa ihan laidasta laitaan tulossa. Katsotaan miten käy ja tietty toivotaan parasta :)

Loistavaa viikonloppua toivotteleepi leskinainen, jonka mies jo Jyväskylään suunnistikin jo :(

Ps. Oon huomenna myymässä roinaa Valtsulla, tervetuloa tonkimaan!

4 kommenttia:

 1. onnea uuden kodin johdosta! toivottavasti on mieluinen :)

  hei mulla olis asuntoasiaa... ku tuntuu että kohtuuhintasen vuokrakämpän löytäminen on ihan mahotonta, niin oon tässä aatellu että jos sitä ostais oman (ennen en ees ajatellu asiaa, mut sullekin se on ihan "normi" juttu joten miksikäs ei näin nuorena tekisi sitä :D)

  säästöjä kuitenki on ja vanhemmat suostuvat lainan takaajiksi... mutta mua jäi just mietityttää toi ku aiemmin puhuit siitä, että kelan opintotukien kaa oli jotain ongelmaa koska sulla on oma kämppä? tuutko nyt samaan asunto- ja tai opintotukea?

  ja vaikuttaako oman kämpän omistaminen veroihin? paljonko sulla on esim. veroprosentti? ku sitä just mietin, et jos veroja pitäs maksaa vähemmän, niin sittenhän se lainanlyhennys olis helpompaakin jopa kun vuokran maksaminen...

  en tiiä... on nää aika isoja päätöksiä kuitenki! :) hitto oot ollu rohkee, ku ostit vaan! kauan oot nyt asunu omillas?

  VastaaPoista
 2. Sini: Toivotaan, että meidän uusi koti passaa tälle neidille :) onneksi vvo:lta kuitenkin saa sisäänmuuttolahjaksi maalit ja muut remppakamat, joten varmasti saadaan siitä tekemällä meille pieni ja omannäköinen koti :)

  Asuntoasiaa! Mä en oo ikinä asunut vuokralla (kerta se on ensimmäinenkin!), joten itse en voi ainakaan vertailla omaa asuntoa ja vuokra-asuntoa toisiinsa, pohtia miinuksia ja plussia yms. Kuitenkin, omasta kokemuksesta voin sanoa, että tää oma kämppä on aivan sairaan jees juttu! Tässä kuule muutama juttu, miksi kannatan ostamista enemmän kuin vuokraamista:

  - Maksat kokoajan itelles
  - Voit tehdä asunnolle mitä vain
  - Lainan takaisin maksussa ja koroissa on paljon joustoa, voit siis oman rahatilanteen mukaan maksaa takaisin (esim vähentää pelkästään lainan korkoja)
  - Voit aina vuokrata asunnon eteenpäin, jos vaikka lähdet esim vaihtoon yms.
  - Kukaan ei sanele sulle saatko pitää lemmikkejä / tupakoida yms
  - Eikä sulla ole ikävää vuokranantajaa!
  - Ja sit kun muutat isompaan, niin sen lainan voi aina siirtää toiseen asuntoon

  Ja mitä noihin Kelan opintotukiin yms tulee, niin asumistukea saa, jos ei asu siinä omistamassaan asunnossa vaan vuokralla, niin kun me tullaan asumaan. Jos taas opiskellessa asut omistusasunnossasi, oot oikeutettu yleiseen asumistukeen.

  Opintotuki on sitten hieman kinkkisempi juttu, koska käytännössä (jos nyt siis vuokraisit asunnon opintojen ajaksi pois) vuokratulo lasketaan sulle tuloksi, eli töitä ei voi tehdä sen 660e edestä. Mutta vuokratulosta miinustetaan yhtiövastike, eli pelkät lainaan menevät tulot katsotaan sun tuloksi. Sitten taas jos aijot ite asua siinä omassa asunnossa opintojen aikana, niin en sitten tiedä.. Kai se sillon on helpompaa? Ja kaikilla pankeilla muuten pystyy 2v ajan lyhentämään pelkkiä korkoja asuntolainastaan, ja just monet opiskelijat tekee niin :)

  Asuntolaina vaikuttaa veroihin positiivisesti, mun veroprosentti on huomattavasti alhaisempi kuin niillä, jotka asuvat vuokralla. Mun veroprosentti taitaa olla 16% luokkaa? (apua, olikos nyt näin..) Oon aika huono kaikissa näissä verojutuissa, mut sen sanon, että tästä ostosta ei ole ollut MITÄÄN negatiivista haittaa mulle, päin vastoin. No okei, putkiremppa tuli ja minä sen maksan, mut mä myös tästä asunnosta tuun saamaan hyvät rahat juuri sen putkiremontin takia ;)

  Oon nyt omistanut tän mun asunnon 2,5v ja en oo kertaakaan joutunut kynsiä syömään eli ei se asunnon omistaminen vie rahaa yhtään sen enempää kuin vuokrallakaan asuminen :)

  Jopas tuli tarina, toivottavasti sait tästä jotain irti!
  Rohkeesti vain :)

  VastaaPoista
 3. Hei kiiiitos tuhannesti näistä! tosi hyvin aukes pari juttua :)

  kyl mä uskon et ostaminen on fiksumpi päätös... ja parempi ostaa heti, helpompi saada rahaa nyt (kun asuu vanhempien luona..) säästöön ku sit ku oon vuokralla ! kiitti tosi paljon :) eikun asuntoja katselee ja lainaa neuvottelemaan vaan! :D

  VastaaPoista
 4. Sini: Ole hyvä, kiva olla avuksi :) toivottavasti löytyy sulle itsellesi sopivan ihana asunto ja myös rohkeutta suureen päätökseen!

  VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!