Oon Jyväskylässä aikaa tappaessani innostunut jos jonkinlaisista gourmee-resepteistä. Viime lauantaina vedeltiin näin opiskelija-budjetille sopivaa illallista: ite tehtyjä lohkoperunoita, sisäfilettä, viiniä ja ällöttäviä juustoja. Keitot on kanssa aika jees! Uunijuurekset ja kaikenmaailman gratiinit on niin nam ja ajattelinkin nyt jakaa teille mun tämän hetkisen lempparin :)
Kana-parsakaalipaistos
400g maustamattomia broilerisuikaleita
Parsakaalia
Kukkakaalia
Creme Bonjour Cuisine, sipulin makuinen
Ruokakermaa
Juustoraastetta
Currya
Mustapippuria
Muita mausteita oman maun mukaan
Ruskista kanasuikaleet pannulla ja mausta oman maun mukaan. Pese ja pilko parsakaalit ja kukkakaalit vuuan pohjalle. Lisää paistetut kanasuikaleet vihannesten kera vuokaan. Sekoita ruokakerma ja Creme Bonjour, kaada seos kanasuikaleiden ja vihannesten päälle. Ripottele kuorrutukseksi juustoraastetta. Paista uunissa noin 40min 225asteessa.
NAM! Niin helppoa ja niin täyteläisen nannaa mmmmmm. Ja aika kevyttäkin on :) Tietty sekaan voi heittää vaikka mitä vihanneksia, mulle itelleni tuli mieleen ensi kerralla pistää mukaan vähän sipulia ja kesäkurpitsaa. Tuoreiden kasvisten sijasta voi hyvin käyttää myös pakastevihanneksia, jolloin reseptistä tulee vielä helpompi. Ja kyytipojaksi riisiä.
Kokeilkaapas! :)
Miltäs teidän lempparireseptit kuulostaa?
Mieli tekee taas kokeilla kaikkia uusia ja hyväksikoettuja ruokia :)
Kuullostaa tosi hyvältä :P Pitää kokeilla joskus :D Mä oon iha hullu tekee ruokaa ja aattelin et voin jakaa yhen aivan ihanan reseptin :)
VastaaPoistaPähkinäkanakastike ja riisi
Eli tarvitaan:
400g kanasuikaleita (hunajamarnoituja)
ruokakermaa
currya
paprikamaustetta
chilimaustetta
valkosipulijauhetta
garam masalaa (ei välttämätön, jos ei satu löytymää, mutta antaa hyvän maun)
(maizenaa)
(vaahtera)siirappia
soyaa
cashew pähkinöitä
1 tlk säilöttyjä mandariiniviipaleita
Ensin ruskistetaa kanasuikaleet ja siihen paprikamaustetta, valkosipulijauhetta ja paljon currya. Kun kanat vaikuttaa valmiilta lisätään kerma ja annetaan vähän aikaa hautua hämmentäen (tässä vaiheessa voi lisätä kanaliemikuution tai puolikkaan, jos haluaa).
Sitten lisätään vähän chilimaustetta (tänkin voi jättää pois jos ei tykkää kovin mausteisesta), ripaus garam masalaa ja n.1 tl soyaa. Hämmennetään taas hetki ja sen jälkeen lisätään (vaahtera)siirappia (käy siis muukin siirappi) n. 1 tl verran. Tämän jälkeen heitetään cashew pähkinät ja valutetut mandariinit sekaan ja annetaan olla kunnes mandariinit on hajonnu sinne kastikkeen sekaan :)
Tota kermaa voi aina välillä lisäillä jos näyttää siltä ettei mahu ainekset, ja jos taas näyttää liian vetiseltä niin voi käyttää tota maizenaa! (sitä mulle ei oo ikinä kyllä käyny, yleensä toisinpäin :D)
Ja riisin kanssa siis tarjoillaan. :) Hyväks todettu :D näitä ohjeita mulla olis vaikka kui ja paljon mut aattelin nyt tän yhen jakaa :D
Tietenki sit jos ei tykkää tai on allerginen pähkinöille tai mandariineille niin voihan ne jättää pois ja lisätä vaikka kasviksia oman maun mukaan :D mä uskon että toi kastikepohja sopii kyllä kaiken kanssa :P
Morty: Yummy, vitsi miten herkulliselta toi kastike kuulostaa! En ookkaan koskaan tehnyt mitään ruokaa, mihin oisin kiskassut pähkinöitä mukaan, joten heti kun kotiudun taas takasin Jyväskylään, niin pannut alkaa heti porisemaan! :) kiitos superisti reseptistä!
VastaaPoistaCreme Bonjour Cuisine
VastaaPoistaRuokakermaa
Juustoraastetta
Jep, tosi terveellistä :D
Anonyymi: Niin on ;) ohhoh, mulla on jotenkin joutunut taas blogi avoimeksi, se on siis byebye baby baby goodbye!
VastaaPoistaNo oon ihmetellykkin miten tää ei kysy enää salasanaa :O
VastaaPoistaJoo mä tykkään paljon tosta! Nyt kun pääsin kehumaan niin pitää varmaa pitkästä aikaa tehä itekki tota :D Niin noista pähkinöistä vielä, että ei sitä koko pussia sinne kannata kaataa :D tai saa, jos haluaa mutta jotai 100g mä oon tainnu laittaa yleensä :) en mä niitä mittaile tai punnitse ikinä :D iha vaa näppituntumalla :)
aaa,pestosalaatti:
VastaaPoistatäysjyväpastaa,pestoaa,jäävuorisalaattia,rucolaa,
pinjansiemeniä,parmesaania,punasipulia,broileria jos haluaa.joskus laitan myös artisokkaa,mut toi on ihan sikahyvää,yksi lemppareista!
moikka söpö!
VastaaPoistakirjottelit sun koulusta tossa pari postausta alempana, mutta mulla jäi vielä mielen päälle että millainen hakuprosessi oli? eli oliko ennakkotehtävät ja millaiset pääsykokeet? oon näillä näkymin hakemassa samaan kouluun nyt ensi keväänä ja haluaisin hurjasti kuulla vähän lisää tosta hakuprosessista :> kiitos jo etukäteen<3
Hola! Mun lemppari on lähes yhtä kevyt kun tää, hahahaha hassu Jannina :D Eli varmaa sullekin tuttu jenkkiajoilta, aina niin nami Cobb Salad! Markeversioon tulee salaattia (tietty siis valmiiks pestynä ja pilkottuna, eihän nyt herranjestas itte sellasta rupee tekee!), grilled chicken, avokadoa, kananmunaa, blue cheese ja tomaattia. Kastikkeeks meitsin versiossa tulee vaan oliiviöljyä (3 lusikkaa), sitä vaaleaa vinegaria mitä onkaan suomeks, yks lusikka) ja suolaa. YUMMY! :D
VastaaPoistaToinen lemppari on pasta johon tulee ricotta-juustoa, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja, mut se versio niin raiskattu italialaisesta versiosta etten kehtaa julkaista :D
Morty: Hupsis, en tiedä missä vaiheessa blogsukka oli taas avoimeksi lipsahtanut! :D mä rakastan niin paljon pähkinöitä, et varmaan heitänkin koko pussin :D kerronpi heti kun pääsen kokkailemaan, että miltä maistui :)
VastaaPoistaPeppa: Juu kiitos todellakin menee meidän ens viikon ruokalistalle tää pestosalaattikin, nam!<3
Anonyymi: niin, mähän kokonaan unohdin kertoa tosta hakuprosessista ja siitä, et miten esim ite valmistauduin.. ohhoh, no tässä tulee! :) elikkä, ennakkotehtävänä oli kirjottaa "työhakemus" ja cv kulttuurituotannon linjalle ja tuoda se ennakkotehtävä pääsykokeisiin. Pääsykokeet käsitti essee-tehtävän, yksityishaastattelun ja ryhmäkeskustelun. Esseen tuli jollain tapaa olla kytköksissä pääsykoekirjaan, joka oli tosi easybeasy ja eräittäin helppolukuinen :) Mä valitsin esseen aiheeksi, että miten kulttuurituottajan tulee ottaa yleisö huomioon tapahtumaa järjestettäessä.
Ryhmähaastattelussa oli mukana noin 6 henkilöä ja lehtori heitti aiheen, josta piti keskustella. Meidän aihe oli kutakuinkin, että voiko kulttuurituottajaa olla ilman taidetta. Olin aivan pihalla tossa vaiheessa, en tiedä miksi, mut heitin aina väliin erittäin fiksuja heittämiä kuten: "Olen täysin samaa mieltä, juuri näin, aivan yms.." :D
Yksilöhaastattelu oli erittäin kuumottava. Paha haastattelija ja hyvä haastattelija. Paha kysyi nimeä ja totesi suunnilleen sen jälkeen, että minulla ei ole enää kysyttävää :D kiltti haastattelija sitten jatkoi ja pääsinkin ihan kiitettävästi tarinoimaan ja hössöttämään siinä setien edessä :) Humakiin otetaan enemmänkin sen persoonan takia eikä sen, että osaako viisisataa kirjaa kannesta kanteen, joten luultavasti tämän takia mä höpöttämiselläni paikan ansaitsin.
PAAALJON paaljon onnea hakuprosessiin, varmaankin näämme sitten ensi lukuvuonna ihanainen!<3
Marke: Nam, kuulostaa hyvältä, minä niin kuolaan aina yhdistelmän kana+avocadon kuullessani! <3 I have to try! Kerro toi toinen, alku kuulosti jo niin lupaavalta. Ja kyl mäkin oon sen mozzarella-salden raiskannut mansikoilla, jos muistat :D
VastaaPoistaHahaha melkein jo unohdin sun manssikkamozzarellasalaatin! :D Ihana Jansku! Mutsiis joo tosiaan eipä siihen pastaan muuta ku heitä valmiin pastan sekaan ricotta-juustoa oman maun mukaan, samalla mitalla pilkottuja kirsikkatomaatteja ja mozzarellapaloja. Päälle tietty parmesan-juustoa! Tää täytyy vaan syödä hetiäkkiä ettei kerkee jäähtyä, kun noi kaikki lisätään kylminä eikä enää keitellä mitenkään :D Yritän selvittää sen oikean ohjeen jossain vaiheessa :D
VastaaPoistaMarke: Oijoij, sitten kun on taas rahaa tilillä enemmän kun 4,33e niin aivan varmasti kokeilen totakin ihanuutta!
VastaaPoistaPinaattiletut: noei..:D tai no sulta löytyyki se ohje:D Mä oon nykyää innostunu tuoreesta chilistä, make it spicy!
VastaaPoistaMut jansku hei, kokkailu on aina vaa plussaa. Äidin sanoin: naisen pitää osata kokata ja tehdä solmio!
Saara-Mari: Pinaattilettuja kokeillaan heti kun aikaa riittää ;)
VastaaPoistamulla on maailman paras kokkikirja, joka tursuaa sun mahtavia reseptejä ja kaikkia omia lehdistä poimittuja kokkihommia :)
Lukeutuuko "kuinka keitetään kananmunat koviksi" näihin huippu resepteihin ;)?
VastaaPoistaSaara-Mari: ehkäpä ;) Jouni on kyllä ollut sulle erittäin kiitollinen reseptistä, osaan nimittäin nykyään keittää munaa!
VastaaPoista