10.7.2009

Alanya Janskun silmin

Alanya on ihan kiva paikka joo, on halpaa, lämmintä ja paljon nuoria, mut siihen se sitten ainakin meidän kohdalla jäi (no paitsi sit tietty se ihme hamam kokemus). Toki voi tehdä kaiken maailman retkiä Alanyan lähistöllä, meriretkeä yms, mut mun käsityksen mukaan Alanyaan lähdetään yleensä bilettämään. Ja biletysparatiisi se todellakin on!


Tjäreborgin hotelli Park Alanya oli ihan mahtavalla paikalla, partsilta näki meren, sataman, kaikki baarit, diskot, basaarit, vuoret yms ja periaatteessa hotellin ovista ulos astuessa oli keskellä kaikkea. Ite hotelli oli ihan ookoo hintaan nähden (halvin mahdollinen), mut emmä kyllä toiste lähde tollaselle aurinkolomalle hotelliin, jossa ei oo keittiötä eikä edes jääkaappia. Mut siis suosittelen tota hotellia silti lämpimästi sen sijainnin takia, jos kaipaa lomaltaan VAUHTIA!


Shoppailu Alanyassa on ihan sairaan halpaa! Pääasiassa kaikki ostokset tehään basaareilla, joissa hinnasta kuuluu tinkiä ainakin -50% pois. Basaareilla toi kaupanteko on maailman ärsyttävin asia, ne seuraa sua kaupassa ja tyrkyttää kaikkea, kun hintaa kysyt niin ne asettaa sut teekupin ääreen siitä keskustelemaan. PRKL mä haluan vain tietää sen hinnan!! ja sit jos sanot, että en maksa noin paljoo, ne odottaa että oot kävellyt kaupasta ulos ja sen jälkeen juoksee vihasena sun perään pussin kanssa, jossa on se sun haluama ostos. Me Sofian kanssa tehtiin tosi usein niin, että kun ne juoksi perään ja tyrkkäs sen kassin käteen, sanottiin, että ei me enää haluta :D oli siinä kauppiailla ihmettelemistä! Basaareilla myydään pelkkää feikkiä (mun tietääkseni) ja sen takia voikin saada esim. Puman ison laukun 5 eurolla. Laukkujen lisäksi kengät, arskat, kellot ja toki vaatteet menee hyvin kaupaksi.

Bilemestoja on yllinkyllin! Yleensä ilta menee joko tositosi isossa klubissa tai sitten vähän pienemmässä ruokaravintolassa. Voisin tähän vaikka pikkasen kertoa omia mielipiteitäni noista menomestoista.

BELLMAN: 2-kerroksinen ulkoilmadisko, jossa on tosi paljon aina nuoria tyttöjä ja turkkilaisia miehiä (niitä nyt on kyllä joka paikassa). Ihmiset tanssii pöydillä ja ilmapiiri on hyvä. Musa on nuorekasta. Tää oli meijän lemppari 2 vuotta sitten.

JAMES DEAN: 3-kerroksinen klubi, jossa joka kerroksessa on erityylistä musaa. Kalliit hinnat.

ROBIN HOOD: 5-kerroksinen jumputimesta, aina joka kerroksessa eri teema, esim vaahtobileet ja turistibileet, jonne pääsy turkkilaisilta miehiltä kielletty :D

HAVANA: Aika uusi ja menevä paikka, jossa on melkeinpä hulluimmat bileet koko Alanyassa.

THE DOORS: Pubimainen pieni klubi, joka on IHAN täynnä ruotsalaisia!

Kaikissa klubeissa on tosi kalliit hinnat eikä ne drinkit oo yhtä hyviä kun esim pikkumestoissa. Kannattaa muuten olla TOSI varovainen niiden tippojen kanssa, joita tungetaan drinkkeihin. Miten sairasta on, että myös tarjoilijat laittaa tippoja juomiin!? Havanas oli pari viikkoa kiinni tippojen takia..

Ruoka on TOSI halpaa verrattuna Suomen hintoihin. Me kyllä syötiin aika pahaa ruokaa ainakin alkuviikosta, ei jotenkin eksytty niihin VAU-ravintoloihin. Loppuviikosta kyllä löyty pari ihan mainiota ja edullista paikkaa.

MARINA: Satamassa, Robin Hoodin vieressä sijaitseva rantaravintola, vähän hienompi. Pastat on niin hyviä, että nytkin valuu kuola!

SEDIR: Minigolf radan lähellä oleva kotoisa pieni ruokaravintola, jossa palvelu oli tosi hyvää! Ruoka maittoi, varsinkin turkkilaiset erikoisuudet :)

MAHPERI: Satamassa, Marinan lähellä. Hyvät perussafkat ja hauskoja työntekijöitä.

(mulla on NÄIN tylsää töissä, sen takia kirjottelen tälläsiä turkki-oppaita :D)

Ja sitten vielä pari kuvaa viikonlopun kunniaksi ;) Viikonloppuja, tämä neiti suuntaa Tangomarkkinoille töihin, plaaaaaah..


2 kommenttia:

  1. nyt ku tarkemmin miettii nii oli tuol turkis kyl ihan helvetin hauskaa!!! :D ja outoo............. ;D

    -sssss

    VastaaPoista
  2. Sofia: Mulla ainakin oli paras turkkireissu! Sen takia, koska ei rallastetty niita alloja teinijuottoloita lapi vaan vietettiin laatuaikaa partsilla! <3 miss u so much. Kesalla otetaan uusi reissu jonnekkin patikkapaikkaan!

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!