22.7.2009

Ask me anything!

Mulla oli viikon ajan tuolla sivupalkissa galluppi, jossa oli kysymyksenä seuraavanlaista:

Tein tän kyselyn ihan vaan sen takia, että mua kiinnosti tietää periaatteessa syy, miksi tätä mun blogia luetaan :) tai no enhän mä siihen mitään suoraa vastausta tällästen stydeemien avulla saa, mut silti!

Ootte paljon ollut kiinnostuneita tosta mun aupairista-olosta (no kai nyt, sehän periaatteessa on tän blogi juju ja juoni) ja kysellyt kaikkia hyviä ja kivoja kysymyksiä, niin ajattelin nyt pistää tälläsen kysymyspostauksen pystyyn.

NYT SAA JA PITÄÄ KYSYÄ KAIKKEA MIKÄ MIELTÄ MYLLERTÄÄ :) kiittikiittitacktack!

19 kommenttia:

  1. Mun on IHAN pakko kysyy, että onko sulla KOSKAAN tylsää? :-D Tuntuu että oot menossa 24/7 ja mulla menis ainakin ihan pää pyörälle tossa menossa, sun perässä ei oikeen meinaa pysyä :-D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: No, itseasiassa mulla on aika useinkin tylsää, tai enemmänkin sellanen "yksinäinen" olo. Ja mulla ihan oikeesti on sellanen ikävä juttu nimeltään läheisyysriippuvaisuus, en osaa ollenkaan olla yksin ja paikallaan, mulla on pakko olla jotain tekemistä kokoajan. Ja se ei oo kivaa, en periaatteessa osaa vaan olla.. Ja tiedän, mulla on pakko aina olla jossain kalenterissa kaikki menot ja teot ylhäällä, muuten en itekkään pysy itteni mukana :D (ohhoh, jopas tuli "avautuminen")

    VastaaPoista
  3. No kysytään sitten! Mutta sitä ennen täytyy sanoa, että tunnut aivan huipputyypiltä:)

    1. Mikä oli sun mielestä parasta Kaliforniassa?

    2. Miten californialainen elämäntapa poikkeaa suomalasesta? Varmasti aika paljon :)

    3. Koska olet lähdössä sinne uudestaan? Miten kauan ajattelit olla?

    4. Miten sulla on ollu varaa ostaa oma kaksio pk-seudulta? :D

    5. Minkä pituinen olet?

    6. Mihin aiot mennä opiskelemaan?

    7. Mitä ikävöit eniten Usassa?

    8. Millaisia ihmisiä Californiassa on. Totta kai laidasta laitaan, mutta jos sun pitäis selittää "tälläinen on peruscalifornialainen nuori" niin millainen se on? Got the point? :D

    VastaaPoista
  4. Ainiin piti vielä kysyä, että mikä susta on huonointa (voi sanoa useammankin asian) Californiassa?

    (Ja ps en tie miks, mutta kun kirjoitan tätä kommenttia niin tää ei ota kaikkia kirjaimia vaan pitää näpytellä ne useampaan kertaan?)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Nonni, nyt tulikin tylsän sijasta kiva työpäivä kun saan vastailla kaikkiin kivoihin kysymyksiin! varotuksen sana, pitkä vastaus tulossa :D

    1. Mä rakastan KAIKKEA Kaliforniassa. Alotetaan ilmastosta, ihanan lämmin ja aurinko paistaa niin useasti, palmut, meri lähellä. Sitten se ihana surffikulttuuri, mmmmm, ei oo parempaa tekemistä kun ihailla kuumia surffareita! Mä tykkään myös kalifornialaisten sosiaalisuudesta, vaikka se välillä onkin ihan feikattua. Autolla ajelu pitkin pacific coast highwayta, on muuten aivan varmasti maailman kaunein moottoritie, joka menee ihan rannikkoa pitkin! ja shoppailu tietty siellä on ihanaa kun ostarit on niin erilaisia :)

    2. no, ensinnäkin kaikki pitää näyttää ulospäin täydelliseltä. Vaikka sun äiti ois kuollut, niin kaikki on että "ooooh, ihanaa ja kaikki on niin hyvin ja plääplääplää" :D ainakin O.C.:ssa syötiin niin paljon terveellisemmin ja lenkkeiltiin tosi usein ja pidettiin kunnosta huolta. Elämä oli niin keskittynyt meren ympärille, baareihinkin lähettiin varvassandaaleissa. Ja ainiin, ihan älytöntä, vanhemmat painaa niska limassa eka töitä 7-18, sitten tulee kotiin ja on ihan parhaita kotivanhempia, tekee lasten kanssa kaikkea "spesiaalia" ja herranjumala niitä viikonloppuja. Kokoajan on pakko olla menossa, lastensynttäreitä pitää kierrellä ihan joka viikonloppu! tossa nyt mitä näin äkkiä tuli mieleen..

    3. Suunnitelmissa olis lähteä 15.syyskuuta takasin ja olla varmaankin tammikuuhun asti. Belli (jenkkimamma) on tulossa Suomeen ens viikolla, niin pystytään ihan kasvotusten juttelemaan ja suunnittelemaan enemmän :) mut tältä nytten näyttäis alustavat suunnitelmat!

    4. Eihän mulla mitään varaa tohon kämppään ollutkaan, yhtään mitään en ollut säästellyt eikä omaisuutta ollut. Mä vaan marssin pankkiin heti kun sain vakituisen työpaikan ja yhtäkkiä tilille rapsahti sellanen 100tonnia :D kyllähän mä tota kämppää nyt näillä tuloilla makselen vielä 29v takasin.. Lainan saa aika helposti, kun vaan se vakkariduuni löytyy ja tulot on ihan ookoota. Ostaminen on niin paljon kannattavampaa kun vuokraus!

    5. Mä oon kauhee tappi, pituutta on huimat 159,5cm!

    6. Vihdoinkin oon tehnyt päätöksen opiskeluista ja tästä aion pitää kiinni. Mä PÄÄSEN (oon päättänyt :D) syksyllä 2010 Hankeniin (ruotsinkieliseen kauppikseen) opiskelemaan kansainvälistä markkinointia englanniksi :)

    VastaaPoista
  6. 7. Tää on vaikea. Mulla on ihan kauhee ikävä sitä mun perhettä. Ja illallisia. Ja "jenkkiruokaa". Ja ihan vaan sitä kokonaisuutta, rantaa, aurinkoa, autolla ajelua ja sellasta O.C.-lifestyleä :D no kai tähän on pakko laittaa että vähän myös Rayta.

    8. No, mä voisin tähän yrittää selittää vähän Losissa asuvasta nuoresta ja Orange Countyssa asuvasta nuoresta.

    LA: kaikki luulee olevansa jotain suurta, on näyttelijää, laulajaa, mallia ymsyms. Kaikki on niin "erilaisia" ja jotenkin erottuu muka joukosta. pyhpah! Orange countyssa sitten kaikilla on niiiiin paljon rahaa, on tekotissiä, botoxia, anoreksiaa ymsyms. Mut hei, täähän on nyt aika kärjistettyä. Ainakin mun kohdalle osuneet nuoret on ollut tosi mukavia ja ystävällisiä, kaikki tykkää hirveesti jutella. Ja tietty suurinosa on hyvännäköisiä, en sitten tiedä mistä johtuu. Toi on se pintapuoli, mut sitten kun vähän lähemmin tutustuu, niin huomaa, että ihan tavalliset nuoretkin pitää kokoajan sellasta täydellistä kulissia yllä. Mut ai että mä tykkään jenkeistä! <3

    9. Huonointa Californiassa.. No välimatkat on aika perseestä. California tosiaankin on autojen maa, minnekkään et bussilla/junalla pääse nopeasti, aina kauhee sumpliminen julkisten kanssa. Ja yleensä julkiset on ainoastaan "huonomman kansan" vaihtoehto, kun rahaa kymmeneen autoon ei ole. Mä en myöskään tykkään jenkkiläisten hammastahnojen mausta enkä mehuista :D ei mulle nyt näin lonkalta tuu muuta huonoa sanottavaa jenkeistä.. ainiin paitsi se, että jos sulla ei oo kauheesti rahaa, niin sillon ei pärjää! Koulut, päikkärit, sairaalat yms maksaa niin pirusti!!

    huhhuh mitkä stoorit tuli luriteltua! ja mähän oon ihan huipputyyppi ;) hahhaa, olipas hyvä läppä Jannina!

    Ja blogger on tosi hidas ja kökkö. Mulla on ihan sama juttu aina välillä. Ja joskus alkaa pomppii ruudulla sata kertaa joku blogi. En tiedä mikä on vikana :s

    VastaaPoista
  7. Joo nyt mä oon SUPERKATEELLINEN!!! Vietät joulun ja uuden vuoden ja halloweenin jenkeissä!!!! EI helvetti Jannina! :D:D:D:D En KESTÄ!!! Toivottavasti tajuut kuinka onnekas oot :)! Ps, onko se sun perhe siellä jenkeissä puoliks suomalainen vai ihan kokonaan amerikkalainen?

    VastaaPoista
  8. 1. mitä sun porukat tuumaa tästä kun lähet taas jenkkeihin?

    2. monta matkalaukkua sulla oli viimeks kun olit sen 3 kk (ku eiks se oo max 2 kpl?), mahtuko tavarat hyvin ku kuitenki vissii aika paljon shoppailit? : D (vai jouduitko lähettämään tavaraa suomeen postitse?)

    3. löytykö sulla kämppään helposti vuokralainen 3 kk ajaks? miten hoidit muut käytännön asiat esim jotkut postit mitä sulle tuli suomeen (+ mahdolliset laskut tmv)?

    4. missä oot töissä nyt? miksi meinaat vaihtaa työpaikkaa? tai ku tossa kerroit että olit työhaastattelussa? : D suostutko jo kertomaan missä olit?

    5. miten sun kaveriksi pääsee? : D

    Siinä nyt jotain kysymyksiä!

    VastaaPoista
  9. Äh, arvasin että joku unohtu: eli meinaatko nähdä Rayn kun meet takas? Jos meinaat niin kai vaadit selitystä : D ?

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: no arvaa vaan kuin mä odotan just esim Halloweenia! :D Ray ja Jon mulle kerto miten Halloween jenkeissä menee ja miten tytöt pukeutuu, tässä aika hyvin tiivistettynä: "I am Cinderella, a slutty cinderella" "I am a cleaner, a slutty cleaner" ja "I am a bunny, a slutty bunny" hahhaa :D Sinne siis! Ja perheen äiti on suomenruotsalainen ja itseasiassa isä on Englannista, joten ei oo ollenkaan jenkkejä!

    Anonyymi: 1. Mun äiti on vähän hälläväliä asenteella, ei oikeen sen kaa muutenkaan hirveesti pidetä yhteyttä. Pappa (eli isä) sanoo, että pitää mennä ja touhuta kun on nuori ja energiaa riittää, tottakai sillä tulee mua ikävä ;) ja pikkusisko on aina innoissaan kun lähen, koska sillon se pääsee tonkimaan kaikki mun vaatekaapit läpikotosin! Ja pikkuveli tykkää tuliaisista :) joten kaipa ne ihan hyvää ajattelee, toivottavasti ainakin.

    2. Kun menin, niin otin mahdollisimman vähän vaatteita mukaan ja mahdutin kaiken yhteen matkalaukkuun. Sitten kun tulin takas niin ensinnäkin jouduin heittää jotain kamoja pois (sellasia ällöjä rättitoppeja) ja sitten lainaamaan perheeltä matkalaukun. Jouduin maksamaan 60$ lisämaksua matkatavaroistani. Ja ainiin, tän lisäks mulla oli vielä ihan sairaan painava urheilukassi "käsimatkatavarana". Olin niin huvittava näky laukkuineini naama punasena itkemisestä!

    3. Viimeks kun vuokrasin asuntoni, niin aluks ei tullut ollenkaan yhteydenottoja (ehkä just sen lyhyen jakson 6kk takia ja sitten myös siksi, että se oli kalustettu), mut sitten sellanen keski-ikäinen mies tarvitsi kakkosasunnon, niin se oli ihan nappi osuma :) Postit käänsin mun isälle ja se makso kaikki laskut (paitsi visan jota makselin ite jenkeistä) ja sitten aina välillä laitoin sille rahaa ja maksoin vähän suomessakin takasin. Ei niitä laskuja kyllä paljoo tullu kun en käyttänyt kännykkää, sähkösopimus irtisanottiin ja salikin lopetettiin. Ja jotkut laskut laitoin menee suoravelotuksena tililtä (siellä oli viimenen palkka, jota en käyttänyt jenkeissä muuhun kun laskuihin).

    4. Mä teen töitä Radisson Blu hotelleille. Oon myyntineuvottelijana, eli varailen huoneita asiakkaille, multa saa hyvät alet ;) noei! ja olin työhaastattelussa Elixiaan, haluisin vähän extrasäästöjä just jenkkeihin yms. Siellä oli vapaana lastenhoitajan paikka ja vuoroja ois ihan vaan pari kertaa viikossa, joten kelasin että miksikä ei :) saa nyt nähdä tuleeko paikkaa.. olin niin outo siinä haastattelussa!

    5. haha, miten mun kaveriks nyt pääsee! Ihan vaan.. apua emmä tiedä! :D mä oon tosi avoin, että jos näät vaikka joskus jossain, niin tuu ihmeessä juttelemaan :) kavereita ei oo koskaan liikaa!

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: RayRayRay.. En mä tiedä yhtään! Kai mä aijon sille ilmottaa, että täällä mä nyt oon ja oishan sitä kiva nähdä ihan vaikka vaan kaverimielessä, mut se on niin outo, et saa nyt nähdä. Ja joo, kyl mä nyt jotain selitystä kaipaan siihen että eka toinen kirjottelee mun jäähyväiskorttiin "I'm gonna miss you so much, come back soon, I love you frogalina" ja sit kun kysyn et mitä kuuluu niin en saa mitään vastausta. Ja ei, kyse ei oo siitä, ettei sillä olis aikaa facebookkaa yms, koska ihan kivasti se muille vastailee ja statustaan päivittelee! ihme pelle kyl :D (huomaatteko vähän ärsyyntymisen merkkejä ilmassa!)

    VastaaPoista
  12. kuinka päädyit lähtemään jenkkeihin ensimmäisen kerran? tarvitsitko viisumia kun olit siellä kuitenkin vain useamman kuukauden..

    olen itse suunnitellut että lähtisin heti ensivuoden alussa aupairiksi :)

    VastaaPoista
  13. Ketä on tossa kuvassa oikealla ton Blogiarkisto-otsikon jälkeen? :-D Häiritsee iha sikana! (Tulee mieleen Chuck ja Blair..?)

    Mikä on hulluinta mitä oot tehny?

    Minkä alan koulutus sulla on?

    Uskotko että tuut asumaan suomessa koko loppuelämäs?

    Missä näät ittes 10 vuoden päästä?

    VastaaPoista
  14. Anonyymi: Mä lähin Jenkkeihin ihan hetken mielijohteesta sopivan tilaisuuden tullen. Mun yks tuttu kysy multa, että haluunko lähtee hänen serkulleen aupairiks Beverly Hillsiin (luulin vielä viikkoa ennen lähtöä, että tää mun hostperhe asuu B-Hillsissä :D) pariks kuukaudeks ja mäpä nappasin heti tarjouksesta kiinni! Enkä kadu sekuntiakaan :)

    Viisumia en tarvinnut, koska olin päivää alle 3kk Jenkeissä ja turistiviisumillahan saa olla sen 3kk. Ei siis mitään viisumisähläyksiä tarttettu :) ens kerralla sitten saapi varmaan lappujen ja lippujen kanssa juosta ympäri lähetystöjä :S

    LÄHDE ILMAN MUUTA! Jos vaan elämäntilanne periksi antaa, niin heti vaan maailmalle! Ja aupparointi on tositosi hyvä vaihtoehto, jos haluaa nähdä maailmaa, muttei kuitenkaan oo varaa maailman ympärimatkoihin. Sä saat palkkaa, tutustut ihanaan (toivottavasti) perheeseen, saat työkokemusta, uusia kavereita, ihania muistoja, IHAN KAIKKEA! :)

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Hyvä kysymys. Mulla ei kyllä oo minkäänlaista hajua, ketkä tossa kuvassa söpöilee, mut toden totta, aika paljon näyttää Blairilta ja Chuckilta! oh, mä rakastan gg-kirjoja<3

    Hulluinta mitä oon koskaan tehnyt.. Voi ei, niitä on niin paljon, etten osaa vaan sanoo yhtä! No benji-hyppy oli aika hurja. Alastipyöräily mun "kotikylän" läpi oli kans kyl aika vajaaälyistä. hhmmm.. ja sit kerran hyppäsin Alanyassa sellaselta 17metriseltä kalliolta mereen, ja vasta kun nousin pintaan, huomasin, että siellä alla oli joku 5 sukeltajaa. Jos niillä oli jotkut kamerat siellä mukana, niin kivoja alastonkuvia sai, koska mulla tippu alaosa nilkkoihin ja yläosa oli korvissa asti! :D (tai muuten oli tosi vaikee kysymys)

    Mulla ei vielä oo minkään alan koulutusta, ihan vuoden 2008 ylioppilas olen :) tarkoitus olis lähteä Hankeniin opiskelemaan kansainvälistä markkinointia englannin kieliselle linjalle!

    Mä TIEDÄN, että en jää suomeen kökkimään. Janskun tie vie joko Jenkkilään tai sitten johonkin Euroopan suurkaupunkiin. Enhän mä toki 100%-varmuudella pysty tota sanomaan, voihan sitä vaikka joku suomalainen miekkonen täältä löytyä yms.. mut näin mä uskon! ja ihan sama, mä otan sen miehen mukaani :)

    10 vuoden päästä mä nään itteni parin pienen lapsen äitinä Californian hiekkarannoilla tekemässä hiekkalinnoja mun burberryn bikineissä, thanks to my rich husband! hahah, toi ois tietty ihan jees, mut kyl mä enemmän nään itteni parin lapsen äitinä, joka paiskii töitä niin pirusti! ja jenkeissä kyllä :)

    VastaaPoista
  16. Mitä tarkotat tällä: ''Viisumia en tarvinnut, koska olin päivää alle 3kk Jenkeissä ja turistiviisumillahan saa olla sen 3kk. Ei siis mitään viisumisähläyksiä tarttettu :) ens kerralla sitten saapi varmaan lappujen ja lippujen kanssa juosta ympäri lähetystöjä :S''

    Meinaatko nyt siis seuraavalla kerralla olla yli 3 kk? :o

    Aika hauska toi että luulit meneväs Beverly hilssiin :D Miten se sun kaveri niin väärin sen sulle ilmotti? Eiks OC:sta oo kuitenki aika matkaa sinne?

    VastaaPoista
  17. Jep, seuraavalla kerralla olis tarkotus jäädä vähän pidemmäksi aikaa :) syyskuusta tammikuuhun, mutta mitään ei oo vielä lukkoon lyöty! tai ehkä voisin olla vähän pidempäänkin..

    No tää mun hostperhe on joskus vuosia sitten asunut Beverly Hillsissä, siis sillon kun niillä ei vielä edes ollu lapsia! Ja mun tuttu luuli että ne asuu siellä edelleenkin, hyvin pitänyt näköjään serkkuunsa yhteyttä :D mut ei se mitään, toi oli niin paljon kivempi paikka, sitten aina viikonlopusin pääs käymään losissa ja se oli sellasta uutta ja erilaista. Jos siellä ois asunut kokoajan, niin kaikki Rodeo Drivet yms ois alkanut tuntuu ehkäpä jo tylsiltä yms! Ja joo, Tuolta rannikolta ajaa LA:han, Beverly Hillsiin joku 1h-2,5h, riippuu liikenteestä :)

    VastaaPoista
  18. Kai tiesit, että parin-kolmen kuukauden ulkomailla oleilua kutsutaan nimellä "honeymoon". Kun kaikki on ihanaa ja kaunista ja upeeaa, elämä hymyilee ja ihmiset on ihania. Siinä ajassa ei vielä pysty näkemään sitä todellisuutta. Sikäli aika naurettavaa että jakelet neuvoja ja hehkutat au pairin elon ihanuutta - kolmen kuukauden jälkeen.

    VastaaPoista
  19. Anonyymi: Niin kai sekin pitäis muistaa, mut aina ei tuppaa sitä miettimään. On mulle monesti sanottukin, että ei se olo siellä samanlaista ole, jos sinne muuttaa kokonaan/on kauemman aikaa yms, mutta sen takia haluankin mennä uudestaan, että nään sen toisenkin puolen (ja osaan miettiä reaalisesti, että haluanko esim muuttaa jenkkeihin joku nätti päivä). Aivan varmasti todellisuus iskee oikeen kunnolla nyt jos pidemmän aikaa aijon jenkeissä olla, ehkäpä sillon on ääni kellossa toinen, mut koska mulla ei vielä ole niitä ikäviä kokemuksia ihan muutaamaa lukuunottamatta, niin miksi niistä puhuisin?

    Voihan tää olla naurettavaa sun ja ehkä monenkin muun mielestä, mut mä haluan hehkuttaa :) Neuvot on sitten asia ihan erikseen, toivottavasti ei oo tullu mitään hirveen vakavia/suuria neuvoja annettua, koska just ton vähäisen oleilun takia mulla ei todellakaan oo samaa sanottavaa/neuvottavaa kun esim niillä, jotka sen vuoden on ollut.

    Mut kiva kun muistutit honeymoonista, mäpä voisinkin yrittää keksiä niitä ikäviä puolia ja kirjotella niistäkin jotain.

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!